Ελλαδα

Σε τραγική κατάσταση Αλόννησος και Σκόπελος - Παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι της Αλοννήσου και της Σκοπέλου.

Τόσο η Αλόννησος, όσο και η Σκόπελος παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ παράλληλα δεν έχουν ούτε νερό, καθώς δεν λειτουργούν οι μονάδες αφαλάτωσης και έχουν σπάσει ή παγώσει τα δίκτυα ύδρευσης.

Σημειώνεται πως το χιόνι στην Αλόννησο έχει ξεπεράσει σε πολλές περιοχές τα 2,5 μέτρα, ενώ ακόμη και σήμερα, εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες οι περιοχές Μαρπούντα, Στενή Βάλλα, Γέρακας και Καλαμάκι.

Χθες κατάφερε να φθάσει στην Αλόννησο, μέσα σε σφοδρή χιονοθύελλα, το οχηματαγωγό «Πρωτεύς» με δυνάμεις πυροσβεστών και στρατιωτικών, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες του δήμου.

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, έχει ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αποσταλούν στο νησί ερπυστριοφόρα-φορτωτές, αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στη διάνοιξη των δρόμων.

Στη Χώρα Σκοπέλου το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ενώ σε πολλά μέρη ξεπερνά το ένα μέτρο. Πάντως, χθες τη νύχτα, ύστερα από προσπάθειες 6 ωρών των εκχιονιστικών μηχανημάτων και του δήμου Σκοπέλου, απεγκλωβίστηκαν από τον όρμο του Αγνώντα οι περίπου 25 ταξιδιώτες που είχαν αποβιβαστεί εκεί από το πλοίο της γραμμής.