ΥΠΕΝ: Σύσταση στους καταναλωτές να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δημιουργείται στενότητα εφοδιασμού
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απευθύνει σύσταση προς τους καταναλωτές να αποφεύγουν κάθε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής σήμερα, από τις 18.00 έως και τα μεσάνυχτα, επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται για προληπτικούς λόγους.
Σημειώνεται πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατανάλωση ενέργειας (ηλεκτρικής και φυσικού αερίου) είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στενότητα εφοδιασμού.
Μάλιστα, ήδη οι αρμόδιοι φορείς έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προς όλες τις διασυνδέσεις, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα για ενδεχόμενο σχέδιο περικοπών σε μεγάλους καταναλωτές προκειμένου να αποφευχθούν δυσμενέστερες επιπτώσεις.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη για το συντονισμό της αδιάλειπτης τροφοδοσίας των καταναλωτών με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, λόγω της αιχμής των καιρικών φαινομένων στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.