Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στο 90% των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο

Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών των ημερών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τεχνικός για συστήματα φυσικού αερίου, Γιάννης Κοντομήτρος, επεσήμανε πως υπάρχουν προβλήματα στη θέρμανση και την παροχή ζεστού νερού στο 90% των νοικοκυριών της περιοχής της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών των ημερών.

Όπως αναφέρει ο κ. Κοντομήτρος, η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός πως οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν είναι κατασκευασμένες για θερμοκρασίες υπό το μηδέν, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να παγώνουν οι σωληνώσεις. Ο ίδιος τονίζει πως τα προβλήματα παρουσιάζονται ακόμα και όταν το θερμόμετρο πέσει ελάχιστους βαθμούς υπό το μηδέν, έστω και αν – τυπικά - ένας καυστήρας φυσικού αερίου μπορεί να λειτουργήσει «ακόμη και σε θερμοκρασίες -10 βαθμών Κελσίου».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντομήτρο, το πρόβλημα εντοπίζεται στο δίκτυο σωληνώσεων, καθώς πολλές φορές η μόνωση που έχει τοποθετηθεί είναι σε κακή κατάσταση. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως είναι λανθασμένη η κατασκευαστική πρακτική της τοποθέτησης του λέβητα και παρελκόμενων της εγκατάστασης εξωτερικά των κατοικιών: «Προτίμησαν για λόγους ασφαλείας να μπούνε οι λέβητες στα μπαλκόνια με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα αυτά τα φαινόμενα, καθώς σχεδόν όλοι οι λέβητες είναι φτιαγμένοι για εσωτερικό χώρο».