Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στο 90% των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο

Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών των ημερών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336392-698704.jpg

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τεχνικός για συστήματα φυσικού αερίου, Γιάννης Κοντομήτρος, επεσήμανε πως υπάρχουν προβλήματα στη θέρμανση και την παροχή ζεστού νερού στο 90% των νοικοκυριών της περιοχής της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών των ημερών.

Όπως αναφέρει ο κ. Κοντομήτρος, η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός πως οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν είναι κατασκευασμένες για θερμοκρασίες υπό το μηδέν, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να παγώνουν οι σωληνώσεις. Ο ίδιος τονίζει πως τα προβλήματα παρουσιάζονται ακόμα και όταν το θερμόμετρο πέσει ελάχιστους βαθμούς υπό το μηδέν, έστω και αν – τυπικά - ένας καυστήρας φυσικού αερίου μπορεί να λειτουργήσει «ακόμη και σε θερμοκρασίες -10 βαθμών Κελσίου».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντομήτρο, το πρόβλημα εντοπίζεται στο δίκτυο σωληνώσεων, καθώς πολλές φορές η μόνωση που έχει τοποθετηθεί είναι σε κακή κατάσταση. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως είναι λανθασμένη η κατασκευαστική πρακτική της τοποθέτησης του λέβητα και παρελκόμενων της εγκατάστασης εξωτερικά των κατοικιών: «Προτίμησαν για λόγους ασφαλείας να μπούνε οι λέβητες στα μπαλκόνια με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα αυτά τα φαινόμενα, καθώς σχεδόν όλοι οι λέβητες είναι φτιαγμένοι για εσωτερικό χώρο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ