Ελλαδα

200 προσφυγόπουλα έζησαν τη μαγεία του «Αστερόκοσμου» στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι το χαμόγελο των παιδιών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335831-697796.jpg
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα παιχνίδια του λούνα παρκ, το τρενάκι και τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα προσέλκυσαν περισσότερο το ενδιαφέρον των περισσότερων προσφυγόπουλων, μικρών ηλικιών, που επισκέφθηκαν τον χριστουγεννιάτικο «Αστερόκοσμο», ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά προτίμησαν να δοκιμάσουν την ισορροπία τους στο παγοδρόμιο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ "ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟ"

Τις πύλες του «Αστερόκοσμου», που λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, πέρασαν 200 παιδιά από τα 3.500 που θα τον επισκεφθούν συνολικά τις επόμενες τρεις μέρες και προέρχονται από 12 δομές φιλοξενίας προσφύγων του νομού Θεσσαλονίκης.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι το χαμόγελο των παιδιών. Πολλά από αυτά μπορεί να μην είχαν δει ποτέ στη ζωή τους λούνα παρκ και πολλά άλλα μπορεί με όσα πέρασαν να το έχουν ξεχάσει. Ήταν καταπληκτικά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ήταν μια πολύ όμορφη εικόνα να βλέπει κανείς όλα τα παιδιά να διασκεδάζουν μαζί, προσφυγόπουλα και μη, και αναφέρει ότι χάρηκαν επίσης ιδιαίτερα και οι γονείς τους.

Τη σχετική δράση διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με τη συνεργασία της ΜΚΟ Intervolve και την υποστήριξη του ομίλου Ζορπίδη, του Magic Park, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της ΕΥΑΘ και προξενικών αρχών της πόλης.

Στόχος των διοργανωτών είναι τα προσφυγόπουλα να απολαύσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, να χαρούν τα παιχνίδια του χριστουγεννιάτικου πάρκου και να νιώσουν το εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ