Ελλαδα

Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία: Βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε όχημα (εικόνες, video)

ΥΠΕΞ: Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ακόμη τίποτα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335501-696995.jpg
facebook.com/embassyofgreeceinbrazil/

Απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε σε κακόφημη περιοχή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία Κυριάκος Αμοιρίδης, ο οποίος αγνοείτο επί τρία 24ωρα, σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Το απανθρακωμένο αυτοκίνητο

Το απανθρακωμένο αυτοκίνητο

Το απανθρακωμένο αυτοκίνητο

Η ιατροδικαστική εξέταση θα είναι σε θέση να το επιβεβαιώσει, όπως αναφέρει η αστυνομία, ενώ η σορός του έχει μεταφερθεί στο Νομικό Ιατρικό Ινστιτούτο της Nova Iguaçu.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα δεν επιβεβαιώνονται ακόμη από το υπουργείο Εξωτερικών, με τον υφυπουργό Γιάννη Αμανατίδη να λέει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο αναφορικά με αυτή την εξέλιξη. «Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως δεν υπάρχει ενημέρωση επίσημη από τις Αρχές της Βραζιλίας αναφορικά με τα δημοσιεύματα και το απανθρωκωμένο όχημα.

Αυτή τη στιγμή, έχει μεταβεί στη Βραζιλία ο πρέσβης μας στην Αργεντινή, προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες,

Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία, ο πρέσβης ήταν σε διακοπές και πήγε στο Ρίο για να περάσει τις ημέρες των εορτών.

Η σύζυγός του ανέφερε την εξαφάνιση την Τετάρτη δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τον ίδιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 59χρονο διπλωμάτη την ημέρα που εξαφανίστηκε, όταν την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ η ίδια βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο. Ο πρέσβης στη συνέχεια, πήρε το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν μισθωμένο, με την αστυνομία να αναφέρει ότι πήγε βόλτα.

Προς το παρόν, η αστυνομία δεν αποκλείει οποιαδήποτε γραμμή της έρευνας, αλλά όπως τόνισε ο εκπρόσωπός της Evaristo Magalhães, του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Baixada Φλουμινένσε, η περίπτωση απαγωγής είναι η λιγότερο πιθανή υπόθεση.

Αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, δεν υπήρξε καμία επαφή με την οικογένεια του πρέσβη για λύτρα. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται καθώς ζήτησε πληροφορίες, όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών και χρήση κινητού τηλεφώνου σε τράπεζες και επιχειρήσεις.

Το δημοσίευμα της βραζιλιάνικης Globo για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη

Το δημοσίευμα της βραζιλιάνικης Globo για τον θάνατο του Έλληνα πρέσβη

Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα:

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες».

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015. Προς το παρόν ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν πραγματοποιήσει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την υπόθεση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ