Ελλαδα

Πόσο θα κοστίσει η πρωτοχρονιάτικη εορτή του δήμου Αθηναίων

Δόθηκαν διευκρινίσεις ύστερα από τα δημοσιεύματα για το κόστος και την μετάδοση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με το κόστος και τη μετάδοση της πρωτοχρονιάτικης εορτής έδωσε ο δήμος Αθηναίων, έπειτα από δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και στηλίτευαν το κόστος και τη μετάδοσή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δήμο, το κόστος της εορτής θα είναι της τάξης των 160.000 ευρώ, επεξηγώντας ότι το κόστος αυτό ισοδυναμεί με το 10% του κόστους αντίστοιχων εκδηλώσεων στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται πως είχε κυκλοφορήσει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», όπου τονιζόταν ότι το κόστος της εκδήλωσης είναι 922 ευρώ το λεπτό και 190.000 ευρώ συνολικά.

Ταυτόχρονα, ο δήμος Αθηναίων διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε καμία ανάθεση για μετάδοση της εκδήλωσης και πως έχει δοθεί το ελεύθερο σε όποιο κανάλι θέλει να καλύψει τηλεοπτικά την πρωτοχρονιάτικη εορτή. Ακόμη, τόνισε πως ο λόγος που δεν θα μεταδοθεί ολόκληρη η εκδήλωση από την ΕΡΤ παρά μόνο ένα μικρό τμήμα πριν και μετά την αλλαγή του χρόνου όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα είναι ότι το ίδιο το κρατικό κανάλι ενημέρωσε πως θα καλύψει μόνο μισή ώρα από το πρόγραμμα.