Ελλαδα

Κλήση του Ρωμανού ως μάρτυρα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου ζητεί ο Κούγιας

Γιατί αντέδρασε η πολιτική αγωγή 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Να κληθεί ο Νίκος Ρωμανός ως «ουσιώδης αυτόπτης μάρτυρας», με την επανέναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας. 

Πρόκειται για την έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής που έχουν υποβάλει οι πρώην ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης. Ο Κορκονέας, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την πρωτόδικη καταδίκη του και σημείωσε ότι «δεν είχα πρόθεση να βλάψω ένα παιδί». Ο Σαραλιώτης, στον οποίο πρωτόδικα είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και πλέον είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επίσης δεν αποδέχθηκε την πρωτόδικη απόφαση, εκφράζοντας τη λύπη του για όσα συνέβησαν.

Στο αίτημα του Αλ. Κούγια αντέδρασαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι η πλευρά της υπεράσπισης επιδιώκει να επαναφέρει ζητήματα όπως αυτό της τροχιάς της βολής του πυροβολισμού και να αντικρούσει πρωτόδικη απόφαση σε ένα σημείο της δικής που δεν προβλέπεται.

Η επανάληψη της δίκης έχει προσδιοριστεί για τις 10 Γενάρη, αλλά αναμένεται να πάρει νέα αναβολή για τις αρχές Φλεβάρη.