Ελλαδα

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε ΔΟΛ και «Πήγασο»

Θα κυκλοφορήσουν κανονικά «Τα Νέα» και το «Βήμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334683-694936.jpg

Πριν από λίγη ώρα μετά την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων αποφασίστηκε η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους του ΔΟΛ.

Έτσι αύριο θα κυκλοφορήσουν ξανά «Τα Νέα», ενώ κανονικά, το Σάββατο, λόγω της αργίας των Χριστουγέννων θα κυκλοφορήσει «Το Βήμα».

Η απόφαση της συνέλευσης αναφέρει ότι:

«Η Συνέλευση των συντακτών των εφημερίδων "ΤΟ ΒΗΜΑ" και "ΤΑ ΝΕΑ", με την ολοκλήρωση των δύο συνεχόμενων 24ωρων απεργιών στον ΔΟΛ και έπειτα από την καταβολή του "Δώρου Χριστουγέννων", εκτιμώντας εκ νέου την κρισιμότητα της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός, κατέληξε στην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 7 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2016.

Επίσης, ορίσθηκε σύγκληση νέας Συνέλευσης την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017».

Παράλληλα την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι και στον εκδοτικό όμιλο «Πήγασος». Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων αναφέρει ότι: «Η γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο "ΕΘΝΟΣ", αποφάσισε την αναστολή της απεργίας έως τις 30 τρέχοντος μηνός, προκειμένου να υπάρξει η καταβολή δύο 15νθημέρων  μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2016, καθώς και η κατάθεση σχεδίου για την επόμενη ημέρα της επιχείρησης, διαφορετικά θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής 24ωρης απεργίας καταβλήθηκε το δώρο των Χριστουγέννων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ