Ελλαδα

Από τι ακριβώς πέθανε ο Αλέξανδρος Βέλιος

Η τοξικολογική εξέταση μετά την εκταφή της σορού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από δηλητηρίαση, η οποία προήλθε από υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων,  πέθανε σύμφωνα με το σημερινό  «Ελεύθερο Τύπο» (Παρασκευή), ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, που έπασχε από ανίατη ασθένεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος, που αρχικά είχε αναγγείλει την πρόθεσή του να πάει στην Ελβετία για ευθανασία, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Γέρακα, στις  4 Σεπτεμβρίου. Πιθανολογήθηκε «υποβοηθούμενη ευθανασία» με ένεση, δηλαδή συνέργεια σε αυτοκτονία, και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε έρευνα από την Ασφάλεια και εκταφή της σορού.

Αυτά έγιναν, οι αξιόπονες πράξεις αποκλείστηκαν και, τώρα πια, η πιθανότερη εκδοχή  είναι ότι ο ασθενής αυτοκτόνησε, παίρνοντας συνειδητά πολύ μεγαλύτερες δόσεις από τα φάρμακα της αγωγής του (τα οποία ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει), γλιτώνοντας έτσι τους περαιτέρω πόνους (που είχε δηλώσει ότι τους φοβόταν) και πετυχαίνοντας έναν στοιχειωδώς αξιοπρεπέστερο θάνατο (που είχε δηλώσει ότι δεν τον φοβόταν).