Ελλαδα

Από τι ακριβώς πέθανε ο Αλέξανδρος Βέλιος

Η τοξικολογική εξέταση μετά την εκταφή της σορού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334052-692922.png

Από δηλητηρίαση, η οποία προήλθε από υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων,  πέθανε σύμφωνα με το σημερινό  «Ελεύθερο Τύπο» (Παρασκευή), ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, που έπασχε από ανίατη ασθένεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος, που αρχικά είχε αναγγείλει την πρόθεσή του να πάει στην Ελβετία για ευθανασία, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Γέρακα, στις  4 Σεπτεμβρίου. Πιθανολογήθηκε «υποβοηθούμενη ευθανασία» με ένεση, δηλαδή συνέργεια σε αυτοκτονία, και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε έρευνα από την Ασφάλεια και εκταφή της σορού.

Αυτά έγιναν, οι αξιόπονες πράξεις αποκλείστηκαν και, τώρα πια, η πιθανότερη εκδοχή  είναι ότι ο ασθενής αυτοκτόνησε, παίρνοντας συνειδητά πολύ μεγαλύτερες δόσεις από τα φάρμακα της αγωγής του (τα οποία ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει), γλιτώνοντας έτσι τους περαιτέρω πόνους (που είχε δηλώσει ότι τους φοβόταν) και πετυχαίνοντας έναν στοιχειωδώς αξιοπρεπέστερο θάνατο (που είχε δηλώσει ότι δεν τον φοβόταν). 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ