Ελλαδα

Ξαφνική «αφαίμαξη» της ΕΛΑΣ για τη φύλαξη του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές για τις «αδικαιολόγητες» μεταθέσεις τη στιγμή που η πόλη έχει άλλες ανάγκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332743-689680.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας η ξαφνική ενίσχυση της αστυνομικής φύλαξης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με 15 αστυνομικούς υπαλλήλους της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης, μετά και την επίσημη ίδρυση του γραφείου πρωθυπουργού εντός του κτιρίου του Διοικητηρίου.

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι γίνεται «αφαίμαξη» του ήδη εξαντλημένου προσωπικού τη στιγμή που η πόλη έχει ανάγκες των υπηρεσιών του «Δεν μπορεί να υπάρχει ένα περιπολικό για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Επανωμής και της Μηχανιώνας και να υπάρχουν 15 αστυνομικοί, οι οποίοι την περισσότερη ώρα φυλούν τοίχους», αναφέρει ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης.

Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την παρουσία 15 ατόμων στο κτίριο τις νυχτερινές ώρες, αφού δύο αστυνομικοί με πολιτικά παραμένουν έξω από το γραφείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. «Είναι ένα γραφείο, δεν μπορεί να φυλάσσεται τόσο αυστηρά όταν την ίδια ώρα περιστατικά όπως οι διαρρήξεις έχουν τριπλασιαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ