Ελλαδα

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για έρευνα στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Μετά το θάνατο της 41χρονης και τις επιπλοκές που παρουσίασαν ασθενείς που εγχειρίστηκαν 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μεταβαίνει τη Δευτέρα αεροπορικά στη Ζάκυνθο προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές, έπειτα από χειρουργική επέμβαση. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ θα διερευνήσουν αν το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Ο θάνατος της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, που μπήκε στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας και προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, καταλήγοντας από πολυοργανική ανεπάρκεια το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, και άλλες περιπτώσεις ασθενών που παρουσίασαν επιπλοκές, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει πως «με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό».