Ελλαδα

Απεργία των δημοσιογράφων στις 7 του μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332491-689208.jpg

Εικοσιτετράωρη απεργία την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα κάνουν οι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, δηλαδή μια μέρα πριν την απεργία της ΓΣΕΕ, ώστε να την καλύψουν δημοσιογραφικά. Αντικείμενο και των δυο απεργιών είναι η δεύτερη αξιολόγηση και τα συνδεόμενα μ΄αυτή μέτρα.

Σχετικά, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) γράφει σε ανακοίνωσή της:

«Τα σκληρά και επώδυνα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης πλήττουν και πάλι το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου. Τσακίζουν τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα και θέλουν να ρίξουν στον καιάδα τους ανέργους και τους συνταξιούχους.

Με το Ασφαλιστικό ανοιχτή πληγή και τους πόρους των Ταμείων μετέωρους η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία, να διασφαλίσουν την επιτυχία της και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (7/12/16) και ώρα 12.00 έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των αιτημάτων μας, την αξιοπρέπειά μας και την Ελευθεροτυπία».

(Στη φωτογραφία ο κ. Σταμάτης Νικολόπουλος, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.