- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ολοένα περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα. Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία έφερε απροσδόκητη πελατεία στους Έλληνες εμπόρους ακινήτων. Όταν ένα σπίτι ή διαμέρισμα στην Ελλάδα αλλάζει ιδιοκτήτη, ο αγοραστής φαίνεται ότι κατάγεται όλο και πιο συχνά από την Τουρκία».
Αυτό γράφει η έγκυρη«Süddeutsche Zeitung» του Μονάχου, συνεχίζοντας ως εξής:
«Δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί, ωστόσο έμποροι ακινήτων επιβεβαιώνουν το φαινόμενο. ‘Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μαζική αύξηση των Τούρκων αγοραστών', λέει ο Βασίλης Αξαρλής, ιδιοκτήτης της αθηναϊκής εταιρείας ‘Ellika Real Estate’. ‘Κυρίως μετά το πραξικόπημα άτομα από τη μεσαία τάξη της Τουρκίας άρχισαν να σκέφτονται την περίπτωση ενός ακινήτου στην Ευρώπη'. Ο κ. Αξαρλής μιλάει για αύξηση 1000%.
Οι Τούρκοι αγοραστές είναι δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και διανοούμενοι και ζουν κατά κύριο λόγο σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη και η Άγκυρα, όπου είναι περισσότερο διαδεδομένη η ευρωπαϊκή κουλτούρα.
'Ένα σπίτι στην Ελλάδα είναι μια πύλη προς την Ευρώπη', λέει ο Αξαρλής, γιατί, όποιος αγοράζει στην Ελλάδα ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, μπορεί να λάβει άδεια παραμονής στη χώρα. Αυτή ισχύει για πέντε χρόνια και μπορεί, εφόσον δεν πωληθεί το ακίνητο, να ανανεώνεται χωρίς περιορισμό».
(Σ.Σ. Ο νόμος αυτός είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή, με πλειοψηφία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και έφερε στην Ελλάδα χιλιάδες επενδυτές υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ).
(Στη φωτογραφία σπίτια στο Καστελόριζο).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Αλλάζει το σκηνικό - Πότε θα ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία
Mε 235 κάμερες, 10 drones και 24 πηγές δεδομένων
«Έχουν διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνες σε 14 κτίρια, υπάρχουν καθιζήσεις»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πόλη στολίζεται με στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης - Γιρλάντες και παραδοσιακές αναφορές κοσμούν το κέντρο
Το χρονικό της υπόθεσης
Αναστάτωση σε πτήση από το Νιουκάστλ προς το Ηράκλειο - Επιθετική συμπεριφορά στο πλήρωμα
Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.