- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στηβ Γιατζόγλου: «Γεννήθηκα εθνικιστής - ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ» - τι είπε για την δολοφονία Φύσσα (video)
«Δεν θα μπορούσα να είμαι ναζιστής γιατί η μάνα μου είναι Εβραία»
Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Στηβ Γιατζόγλου εμφανίστηκε σε βραδυνό talk show και μεταξύ άλλων μίλησε υπέρ της Χρυσής Αυγής, δήλωσε εθνικιστής ενώ αναφέρθηκε στις δολοφονίες Φύσσα, Καπελώνη, Φουντούλη.
Για τη δολοφονία Φύσσα είπε: «Συνήθως, στη σημερινή εποχή, όταν γίνεται δολοφονία, γίνεται με όπλο, δεν γίνεται με μαχαίρι. Ήταν ένας καυγάς μέσα στον δρόμο. Δεν ξέρω λεπτομέρειες και δεν πιστεύω ότι η δολοφονία αυτού του άτυχου ανθρώπου, γιατί κανένας δεν πρέπει να χάσει τη ζωή του για τα πολιτικά, δεν πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο».
Μεταξύ άλλων δήλωσε «Ο ρατσισμός έρχεται σε πολλές μορφές. Υπάρχει ρατσισμός των λευκών κατά των μαύρων, αλλά υπάρχει και ρατσισμός μαύρων εναντίων λευκών. Ο κάθε άνθρωπος έχει την επιλογή να πάει όπου θέλει, αρκεί να μην παραβιάζει το νόμο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε χαρακτηρίσει, βάση αυτό που έχει στο μυαλό του. Από την ημέρα που πήγα σε αυτή την εκδήλωση έχω χαρακτηριστεί φασίστας, ρατσιστής, ναζιστής και κωλ…εθνικιστής. Εγώ γεννήθηκα εθνικιστής. Μέσα στο ελληνικό σχολείο, σε ελληνική εκκλησία και στο δρόμο. Σε αυτά τα τρία μέρη γεννήθηκα εγώ. Εγώ μεγάλωσα μέσα στον ελληνισμό.
Θα σου κάνω μια ερώτηση, πάνω σε αυτό που ανέφερες, την άτυχη στιγμή, τη δολοφονία αυτού του ανθρώπου. Ανέφερες το όνομα του Παύλου Φύσσα, που είναι λυπηρό που χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους. Τα δύο παιδιά που σκοτωθήκανε στη Χρυσή Αυγή, τα ξέρεις τα ονόματά τους; Γιατί δεν τα ξέρεις; Εκτελεστήκανε με καλάσνικοφ. Ξέρεις γιατί δεν ξέρεις το όνομά τους; Γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα που γίνεται, τον Παύλο τον Φύσσα, τον Παύλο τον Φύσσα, τον Παύλο τον Φύσσα, φυσικό αυτό είναι να μπαίνει μέσα στο μυαλό σου. Φουντούλης, Καπελώνης λέγονται αυτά τα δύο παλικάρια και αυτά τα παιδιά τα κλάψανε μανάδες. Δεν κάνουμε κόντρα νεκρών.
«Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ»
«Αυτό που δεν γνωρίζεις εσύ, ούτε και ο κόσμος είναι ότι στις περασμένες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισα Χρυσή Αυγή. Πώς σου φαίνεται αυτό; Είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνω αυτό το καπέλωμα που έχουν κάνει πάνω σε μια παράταξη 10% του ελληνικού πληθυσμού, γιατί είναι απομονωμένοι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν θα μπορούσα να είμαι ναζιστής γιατί η μάνα μου είναι Εβραία.
Και τώρα θα πάω στην εκδήλωση για τα Ίμια που την διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. Θα πάω στην εκδήλωση, απαγορεύεται;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε πρέπει να βγάλουμε καινούργια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρυσαν κάτοικοι - Η πιθανή σύνδεση με τις εργασίες της γραμμής 4 στο Μετρό
Το χρονικό της υπόθεσης
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία από την Τροχαία
Ανήμερα της Ημέρας Πένθους και Μνήμης του Ολοκαυτώματος
24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα με αιτήματα μονιμοποίησης και αυξήσεων μισθών
Επίθεση, απαγωγή και ληστεία - Αναζητούνται πέντε άνδρες, στο μικροσκόπιο νέα συμπλοκή
Οι δράστες παραβίασαν τόσο την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος όσο και το γραφείο του διευθυντή
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 22-23 βαθμούς.
Πάντως, σημειώνεται ότι «αξιοσημείωτη πρόοδος σημειώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.