Ελλαδα

Έφυγαν οι τουρίστες, έφυγαν και οι γιατροί του νοσοκομείου που εγκαινίασε ο «μαυρογιαλούρος» Τσίπρας

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για την υγειονομική περίθαλψη στην Σαντορίνη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Μαζί με τους τουρίστες έφυγαν και οι γιατροί», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Σαντορίνης που εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο.

νοσοκομείο Σαντορίνης

«Το Νοσοκομείο εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό 15/07/2016 με βαρυσήμαντες εξαγγελίες 'τύπου Μαυρογιαλούρου' ότι οι πολίτες του νησιού επιτέλους αποκτούν Δημόσιο Νοσοκομείο Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης.  Οι γυναίκες θα γεννάνε πια στον τόπο τους, είπε χαρακτηριστικά» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα, όμως, με την ΠΟΕΔΗΝ «τώρα που είναι χειμώνας και έφυγαν οι τουρίστες, έφυγαν μαζί τους οι περισσότεροι ιατροί της ΑΕΜΥ Α.Ε., έφυγαν οι μετακινημένοι ιατροί από  Νοσοκομεία του ΕΣΥ (ειδικά του θυγατρικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ). Έφυγε Νοσηλευτικό προσωπικό».

Στο νοσοκομείο Σαντορίνης, αναφέρει η ομοσπονδία, έχει απομείνει ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την ΑΕΜΥ Α.Ε. και εξυπηρετείται κυρίως από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας που καταργήθηκε,.

Στη συνέχεια η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε κάθε κλινική ξεχωριστά.  Ενδεικτικά «στην παθολογική κλινική νοσηλεύονται 15 ασθενείς κατά μέσο όρο την ημέρα. Στα επείγοντα του νοσοκομείου καθημερινά προσέρχονται 60 – 70 ασθενείς. Η Παθολογική Κλινική διαθέτει έναν παθολόγο και δύο Γενικούς Ιατρούς που μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας».