- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει ένα νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας από 30 έως 49 ετών, το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα σε αυτούς που είναι εγγεγραμένοι στα μητρώα ανεργίας του Οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών να προσληφθούν σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.
Το πρόγραμμα θα δώσει έμφαση σε μακροχρόνια άνεργους, καθώς στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό θα καταβάλει επιχορήγηση 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα από τρεις έως 12 μήνες, και 18 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους (εγγεγραμμένοι στα μητρώα για περισσότερο από 12 μήνες). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά, ενώ περισσότερα στοιχεία μπορούν να βρουν στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αποβλέπει στην απορρόφηση της ανεργίας στις ηλικίες που απευθύνεται, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα γίνει η σωστότερη επιλογή προσωπικού και η διεύρυνση των ευκαιριών απασχόλησης των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.