- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διαβάστε το κάλεσμα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κατά του «ιμπεριαλιστή Ομπάμα» (εικόνα)
Η ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου που καλεί σε κινητοποιήσεις
Μαζί με αριστερές οργανώσεις και τον Ρουβίκωνα που θέλει «να χαλάσει τη γιορτή» για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) καλεί σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τρίτης κατά της «προκλητικής παρουσίας» του «επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού» Μπαράκ Ομπάμα την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Παράλληλα, η ΔΟΕ βλέπει παρέμβαση [μόνο] των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής που «σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους».
Το κάλεσμα που απευθύνει το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων είναι στο ίδιο ύφος με την ανάλογη ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) έχει ως εξής:
«ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ
Η παρουσία του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 – 16 Νοέμβρη αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως έπρατταν και οι προηγούμενες, υποδέχεται τον επικεφαλής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την ενίσχυση της παρουσίας των συμφερόντων του και την επιβολή των επεκτατικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή.
Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της μέσης Ανατολής σπέρνει πολέμους, καταστροφές, θάνατο και ανείπωτο πόνο σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο έλεγχος των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και η οικονομική εκμετάλλευσή τους περνά πάνω από τα τεράστια κύματα των πνιγμένων και ξεριζωμένων προσφύγων.
Η απάντηση στην πρόκληση μπορεί και πρέπει να δοθεί από το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πραγματικά συμβαίνει στην ατμόσφαιρα
Λόγω των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Τρεις συλλήψεις από την Αστυνομία στην Αχαΐα
Πότε γιορτάζουν τελικά ο Γιώργος, η Γεωργία και η Γωγώ
Μέχρι πότε πρέπει να βγάλουμε καινούργια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρυσαν κάτοικοι - Η πιθανή σύνδεση με τις εργασίες της γραμμής 4 στο Μετρό
Το χρονικό της υπόθεσης
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία από την Τροχαία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.