Ελλαδα

Ρουβίκωνας: Θα υποδεχθεί τον Ομπάμα «όπως του αναλογεί»

Μακροσκελές κείμενο για την επίσκεψη Ομπάμα και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329349-681172.jpg

«Η επίσκεψη προέδρου των ΗΠΑ πρέπει να οδηγήσει τον κόσμο του αγώνα μαχητικά στους δρόμους...» γράφει μεταξύ άλλων η ομάδα Ρουβίκωνας σε μακροσκελές κείμενο που ανέβασε σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Επίσης σημειώνουν ότι «Το κάλεσμά μας για κινητοποίηση δεν εχει αναφορά στο πολιτικό περιεχόμενο του εθιμικού και αντανακλαστικού αντιαμερικανισμού της αριστεράς, καθεστωτικής και μη, προηγούμενων καιρών». 

Και προσθέτουν ότι «Αυτό που έχει σημασία για εμάς με την επίσκεψη Ομπάμα είναι να αναδειχτεί η κοινωνική ετοιμότητα, το συλλογικό αγωνιστικό αντανακλαστικό να καταγγελθούν όσα οι ΗΠΑ και οι ανταγωνιστές τους  προκαλούν αυτή τη στιγμή στις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Αλλα και τα όσα μπορούν νά έρθουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο καπιταλισμός είναι σε περίοδο κρίσης. Οι εξελίξεις στα ανοιχτά μέτωπα είναι ανησυχητικές». 

Παράλληλα εξαπολύουν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν ότι αναζητά τρόπους να φανεί χρήσιμος και να φάει τη θέση του εκλεκτού των ΗΠΑ από τη δεξιά. Συγκεκριμένα αναφέρει «Ο Σύριζα στην ανάγκη του να ριζώσει στο βαθύ ελληνικό κράτος, να σταθεροποιηθεί στον δικομματισμό, επιχειρεί να εναγκαλιστεί όσο μπορεί με τον ιστορικό μεταπολεμικό πάτρωνα και την τόσο δραστήρια πρεσβεία του. Αναζητά τρόπους να φανεί χρήσιμος». 

Επίσης τονίζει «Πέρα από μία ένεση κύρους στο καθεστωτικό του προφίλ, η επίσκεψη Ομπαμα δεν κομίζει τίποτα άλλο για την "δεύτερη  φορά αριστερά", τίποτα τουλάχιστον που να την έχει λάβει υπόψη ως παράγοντα» και καταλήγει 

«Αυτό που λέμε πάντα, ισχύει και εδώ: Η υποταγή, η παθητικότητα κοστίζει. Απέναντι στα χειρότερα που έρχονται η υποταγή είναι συλλογική αυτοκτονία. Όλοι στον δρόμο. Η αλληλεγγύη όπλο των λαών.

Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ