- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κατάληψη στο χώρο που θα ανεγερθεί το τέμενος στο Βοτανικό
Οι καταληψίες αποκαλούν το χώρο του Δήμου «hotspot για Έλληνες»
Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο του Βοτανικού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος, εκφράζει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, σε ανακοίνωσή του.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως "Στέγη Αστέγων" και προορίζεται - όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες - μόνο για Έλληνες και χαρακτηριστικά, την αποκαλούν "hotspot για Έλληνες"».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι καταληψίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «φέρονται να ανήκουν σε Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους, και η προσφυγή του είχε απορριφθεί, ενώ συμμετέχουν και μέλη συλλόγων που κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές και ασκούν έλεγχο στοιχείων για την είσοδο στο χώρο».
Η κατάληψη, σύμφωνα με τον κ. Παπαιωάννου, «έχει ως προφανή σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».
Ακόμη, ο κ. Παπαϊωάννου υπογραμμίζει πως «η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» και έχει «ήδη απευθυνθεί αρμοδίως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ζητώντας την παρέμβασή τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.