Ελλαδα

Καζάνι που βράζει το hotspot της ΒΙΑΛ στην Χίο

Μια διαμαρτυρία γυναικών κατέληξε σε συμπλοκές, επεισόδια και τραυματισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328774-679819.jpeg

Δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να καταστείλουν τις συμπλοκές που ξέσπασαν μεταξύ μεταναστών και προσφύγων στο hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο. Τα επεισόδια ξέσπασαν με αφορμή διαμαρτυρία γυναικών έξω από τους οικίσκους του ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μια Σύρια κινήθηκε κατά των υπαλλήλων που εξετάζουν τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου. Τους κατηγόρησε για καθυστέρηση που έχει σαν αποτέλεσμα τον πολύμηνο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στο νησί.

Από τους χώρους της ΒΙΑΛ απομακρύνθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι και επιχειρούν στελέχη των ΜΑΤ αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς οι εξεγερθέντες έχουν βάλει φωτιές σε κάδους. Ο βοηθός Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Γ. Κεβόπουλος βρίσκεται στη ΒΙ.ΑΛ. και διαπραγματεύεται με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι μια εργαζόμενη δέχθηκε επίθεση από τους πρόσφυγες και τραυματίστηκε ενώ επιχειρούσε να διαφύγει. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία με τη Σύρια να έχει μεταφερθεί στο "Σκυλίτσειο", επίσης τραυματισμένη. Στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου εκτιμούν ότι η εξέγερση είναι μικρότερης κλίμακας από αυτήν στη Μόρια της Λέσβου πριν τρεις μέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ