Ελλαδα

Δίκτυο υποστήριξης τζιχαντιστών δρούσε στην Αθήνα

Τι προκύπτει από τα έγγραφα του Πρωτοδικείου Βρυξελλών 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327574-676967.jpg
ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη δράση τζιχαντιστών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα του Πρωτοδικείου Βρυξελλών, στο οποίο δικάστηκαν οι τρομοκράτες της πόλης Βερβιέ, και δημοσιεύονται από την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, σε κάρτες SIM και υπολογιστές που εντοπίστηκαν σε δύο κρησφύγετα της Αθήνας, οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών και σχέδιο επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, καθώς και εγχειρίδιο για την παρασκευή εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις που συνέβησαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Αστυνομικοί βρήκαν φωτογραφίες ενός τετραδίου με χειρόγραφες οδηγίες για την παρασκευή εκρηκτικής ύλης με κωδική ονομασία TATP, σε μία από τις δέκα κάρτες sim που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι και φωτογραφίες σημειώσεων που παραπέμπουν σε σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Το εκρηκτικό που περιγράφεται με κωδική ονομασία χρησιμοποιήθηκε στις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε Βρυξέλλες και Παρίσι

Η Ελλάδα φέρεται πως λειτουργούσε ως ενδιάμεσο σταθμό των ταξιδιών των μελών του επονομαζόμενου «πυρήνα της Βερβιέ» από τη Συρία στο Βέλγιο και αντίστροφα.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τους, χρησιμοποιούσαν κοινά διαβατήρια, ενώ ίχνη τους εντοπίζονται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Τρίκαλα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.