Ελλαδα

72 χρόνια σαν σήμερα ελεύθερη Αθήνα χωρίς δυνάμεις Κατοχής (εικόνες)

Καμίνης: Το μήνυμα της απελευθέρωσης παραμένει επίκαιρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327234-676054.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Η Αθήνα γιορτάζει σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, όπως κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τελετή για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επισημαίνοντας ότι ο εορτασμός αυτός αποτελεί θεσμό για την Αθήνα.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

«Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της ημέρας εκείνης παραμένει επίκαιρο στη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή. «Την ίδια αλληλεγγύη, και πάλι με πράξεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες επέδειξε η πόλη και ο δήμος στους χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας, με αιχμή την έναρξη μαθημάτων στα παιδιά των προσφύγων, ότι «οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας». 

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ      

«Διαφυλάσσουμε την κοινωνική συνοχή, μαθητεύουμε την αλληλεγγύη, βοηθούμε εκείνους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση στην καθημερινότητα τους» τόνισε ο κ. Καμίνης και επεσήμανε: «Πρέπει να θωρακίσουμε, να μην επιτρέψουμε ρωγμές στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά δρόμος και δυνατότητα για τις δυνάμεις του φασισμού, του ολοκληρωτισμού, της βίας, της καταστροφής, της κατάλυσης της ελευθερίας» είπε ο κ. Καμίνης.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΑΡΣΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ