Ελλαδα

Βόλβη: Οι γονείς εξακολουθούν να κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι μακριά από τα προσφυγόπουλα

Μόνο 25 παιδιά πήγαν για μάθημα στο δημοτικό στον Προφήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327216-675997.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Αδιάλλακτοι οι γονείς στον Προφήτη του δήμου Βόλβης, κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι και δεν τα στέλνουν στο σχολείο για να «πέσουν» πάνω στα προσφυγόπουλα. τους 130 μαθητές, σήμερα, Τετάρτη, προσήλθαν 25 στις τάξεις, έναντι 16 χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης. 

Ο κ. Τσιομπάνης μίλησε για νοοτροπία των κατοίκων της περιοχής που έχει ιστορικό, καθώς το 2011, όταν το σχολείο συγχωνεύθηκε με άλλα δημοτικά γειτονικών χωριών (Ευαγγελισμό, Νυμφόπετρα), οι γονείς των μαθητών και πάλι είχαν αντιδράσει απέχοντας από τα μαθήματα, μη στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο έως τον Δεκέμβριο.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κ. Τσιομπάνης τον είχε ενημερώσει για τις αντιδράσεις του 2011. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «την εκπαιδευτική πολιτική την καθορίζει το υπουργείο Παιδείας και όχι οι κάτοικοι μιας περιοχής και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να πηγαίνουν σε δομές που λειτουργούν». 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνέχισης της αποχής των παιδιών από τα μαθήματα, ο κ. Ανανιάδης τόνισε ότι η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική και βάσει του νόμου δε μπορούν οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, μη αποκλείοντας παρέμβαση εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ