Ελλαδα

Πώς θα σου φαινόταν να γίνεις για λίγο ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν;

Παίξε το παιχνίδι κατά της φτώχειας με την ActionAid

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 586
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327173-675871.jpg

Πώς θα σου φαινόταν να γίνεις έστω και για λίγο ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν που κατάφερε να πάει σχολείο, μια μητέρα που προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά της μετά το σεισμό του Νεπάλ, ένας Παλαιστίνιος που προσπαθεί να πάει στη δουλειά του ή ένας Αθηναίος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στην Ελλάδα της κρίσης (αν και το τελευταίο ίσως να είναι η καθημερινότητά σου); 

Είναι το «φιδάκι» που θα στήσει η ActionAid στις 15 και 16 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Φτώχειας, στις 17/10. Ένα παιχνίδι με το οποίο η οργάνωση θέλει να μας θυμίσει ξανά ότι στον κόσμο μας οι συνθήκες ζωής του καθενός μας εξαρτώνται από τη χώρα στην οποία έτυχε να γεννηθεί. Η απόδειξη: Ένας στους 10 ανθρώπους στον κόσμο ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 1,90 δολάριο την ημέρα. Οι μισοί από αυτούς ζουν στην Αφρική, το 42,7% στη Νοτιοανατολική Ασία, το 4,4% στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, το 1,4% στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και μόλις ένα 0,8% στον υπόλοιπο κόσμο (πηγή: Παγκόσμια Τράπεζα). 

Κάθε παρτίδα του παιχνιδιού θα διαρκεί 20 λεπτά και θα παίζεται με ζάρι κι έτσι η τύχη θα είναι αυτή που θα καθορίζει την εξέλιξη. Μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 12 παίκτες σε 3 ομάδες, που τα βήματά τους καθορίζονται από τη ζαριά που θα φέρουν. Όλα τα βήματα έχουν σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα κι η εξέλιξη του παιχνιδιού κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές. 

15&16/10, 11.00 με 18.00, Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Παρθενώνος (κοντά στην είσοδο του Ηρωδείου). Με ελεύθερη συμμετοχή. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ