Ελλαδα

Πέθανε ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός

Αμετανόητος έφυγε από τη ζωή στα 104 του χρόνια, ο άνθρωπος που διέταξε τα τανκς κατά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αμετανόητος, έναν μήνα πριν κλείσει 104 έτη ζωής πέθανε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, ο πραξικοπηματίας Στυλιανός Παττακός, ο άνθρωπος που διέταξε τα τανκς κατά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Την είδηση δημοσίευσε πρώτο το neakriti.gr (σ.σ. ο Παττακός είχε καταγωγή από το νησί, αναφέροντας:

«Λίγες ώρες μετά τη διάρρηξη στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου άγνωστοι του αφαίρεσαν κοσμήματα και το "Παράσημο της Ανδρείας", ο μακροβιότερος από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος και της7χρονης δικτατορίας στην Ελλάδα, Στυλιανός Παττακός εξέπνευσε πριν από λίγο σε ηλικία 104 ετών.

»Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο πραξικοπηματίας που είχε αποφυλακιστεί για λόγους ανήκεστου βλάβης, παρότι καταδικαστείς σε ισόβια, θα κηδευτεί σύμφωνα με τους οικείους του την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη με σοβαρό το ενδεχόμενο η τελευταία του κατοικία να είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη, στη γενέτειρα του, στην Αγία Παρασκευή του δήμου Αμαρίου.

Τον Παττακό αποχαιρέτισε με προκλητικά σχόλια στο Twitter o ακροδεξιός βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος:

Υπενθυμίζεται ότι ο Στυλιανός Παττακός, στις 6 Οκτωβρίου, πριν από δύο ημέρες δηλαδή, έπεσεε θυμα ληστών στο σπίτι του στα Πατήσια.

Τρεις άγνωστοι άνδρες εισέβαλαν στο διαμέρισμα, ακινητοποίησαν την Ουκρανή βοηθό και αφού άρπαξαν από το διαμέρισμα χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία έγινε στις 5:00 τα ξημερώματα και ο Στ. Παττακός βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο δωμάτιό του. Οι άνδρες της σήμανσης έλεγξαν τον χώρο για αποτυπώματα, ενώ η οικιακή βοηθός έδωσε περιγραφή των δραστών.