Ελλαδα

Αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η σύζυγος Στουρνάρα

Για την «έφοδο» των εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326803-674941.jpg

Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατέθεσε η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για την «άδικη και παράνομη» εισβολή στα γραφεία της εταιρείας της, Mindwork Business Solutions.

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελείς προέβησαν στις 15 Σεπτεμβρίου σε «παράνομη» κατά τους ισχυρισμούς της κυρίας Νικολοπούλου, έρευνα και κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων καθώς και ολόκληρου του ηλεκτρονικού αρχείου των οικονομικών στοιχείων της επιχειρήσεως. Η «έφοδος» εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας για τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα υποστηρίζει στην αναφορά της πως πρόκειται για «σαφή υπέρβαση εξουσίας», δεδομένου ότι διενεργήθηκε πλήρης επιτόπιος φορολογικός έλεγχος χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή, χωρίς προηγουμένη κοινοποίηση σχετικής αποφάσεως της Φορολογικής Διοίκησης και χωρίς πράξη του Γενικού Γραμματέα.

Χαρακτηρίζει δε, την έρευνα ως «απολύτως άκυρη»: καθόσον η μη περιγραφή συγκεκριμένου εγκλήματος στην σχετική έκθεση ερεύνης και κατασχέσεως, καθώς και ο μη προσδιορισμός συγκεκριμένης δικονομικής διαδικασίας, την καθιστά απολύτως άκυρη. Η έρευνα είναι μία σοβαρά ανακριτική πράξη, η οποία, σύμφωνα και με τα οριζόμενα από τον νόμο πρέπει να διεξάγεται όταν βασίμως μπορεί να υποτεθεί ότι η βεβαίωση του εγκλήματος μπορεί να γίνει μόνον με αυτήν.

«Έπρεπε να εξηγηθεί έστω και περιληπτικά αλλά με πληρότητα και με σαφήνεια το έγκλημα για το οποίο εθεωρούμην ύποπτη, εις τρόπον ώστε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου» υποστηρίζει μεταξύ άλλων, η κα Νικολοπούλου.

Στην αναφορά παρατίθεται επίσης, το ιστορικό της σύμβασης που σύναψε η εταιρεία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ γίνεται ειδική μνεία στην κατάχρηση εξουσίας των αρμοδίων ανακριτικών υπαλλήλων και των επικεφαλής αυτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ