Ελλαδα

Η Γιάννα δίνει (και) 100 υποτροφίες

Επεκτείνει τα προγράμματα στήριξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325037-670425.jpg

Επέκταση του προγράμματος υποτροφιών «Angelopoulos Fellowship Program» (AFP) με τη θέσπιση του «Angelopoulos 100», που θα δώσει σύντομα 100 υποτροφίες σπουδών σε ισάριθμους νέους και νέες από την Ελλάδα, ανακοίνωσε η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. 

Λεπτομερέστερα, μιλώντας χτες Δευτέρα.στην ολομέλεια του ιδρύματος «Clinton Global Initiative» (CGI), η κ. Αγγελοπούλου ανακοίνωσε υποστήριξη και χρηματοδότηση 100 προγραμμάτων φοίτησης απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του πανεπιστημίου CGI  (CGI University).

«Οι υπότροφοι δε θα φύγουν από την χώρα μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δεν συμμετέχουν στο brain drain. Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Δεν εγκαταλείπουν την Ελλάδα, παρόλα τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Και εγώ δεν τους εγκαταλείπω και θα συνεχίσω να τους στηρίζω. Έχω 3 παιδιά, σύντομα θα έχω 103. Το ‘Angelopoulos 100’ θα επεκτείνει το τωρινό πρόγραμμα υποτροφιών και θα υποστηρίξει ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους ώστε να οικοδομήσουν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», είπε η χορηγός.

Από τη μεριά του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπιλ Κλίντον δήλωσε: «Όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει μια χώρα, μπορούν να λυθούν με την  ενεργοποίηση των νέων ως υπεύθυνων πολιτών, και την δραστηριοποίησή τους με άξονα το κοινό όφελος».

Το AFP έχει μέχρι στιγμής δεχτεί περισσότερες από 1000 αιτήσεις συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το AFP της κ. Αγγελοπούλου από το 2012, έχει, μεταξύ άλλων:

  • δώσει υποτροφίες σε δεκάδες φοιτητές
  • συμβάλει στη δημιουργία τεχνολογικών εργαλείων για την πρόσβαση περισσότερων μαθητών σε αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό εισαγωγής τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • κάνει καμπάνια για την αύξηση των εθελοντών δοτών αίματος και μυελού των οστών
  • δημιουργήσει κινητή μονάδα για το καθάρισμα του ιματισμού των αστέγων και προσφύγων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ