- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χίος: Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση κατά των προσφύγων
Συνθήματα κατά των μεταναστών/ προσφύγων
Επεισόδια και χημικά σε διαμαρτυρία πολιτών το απόγευμα της Τετάρτης στη κεντρική πλατεία της Χίου για το θέμα των προσφύγων.
Η αρχική συγκέντρωση ήταν ειρηνική, ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.
Οι αρχές δεν είχαν ενημέρωση για τη συγκεκριμένη κίνηση των διαδηλωτών, και άμεσα τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές. Μόλις οι διαμαρτυρώμενοι επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και μέσω της οδού Οινοπίωνος να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, δημιουργήθηκε ένταση.
Οι διαμαρτυρώμενοι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο, ρίχνοντάς την κάμερα στο έδαφος και καταφέροντας χτυπήματα στα χέρια του. Μερίδα από το πλήθος ξέφυγε από τον έλεγχο της Αστυνομίας, κυνηγώντας τους δημοσιογράφους οι οποίοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.
Τα ΜΑΤ κατάφεραν με τη χρήση χημικών να συγκρατήσουν το οργισμένο πλήθος, κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Περίπου 150 άτομα κινήθηκαν στη συνέχεια προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.
Οι μετανάστες αντέδρασαν με συνθήματα, ζητώντας να φύγουν για την Αθήνα, ενώ κάποιοι από τον καταυλισμό πέταξαν πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων. Οι διαμαρτυρόμενοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου για το απόγευμα της Παρασκευής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν συνολικά πέντε οχήματα - Συνελήφθη 23χρονος
Πρόκειται για το σημαντικότερο πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού -
Από 17 ως 21 ετών τα άτομα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην Κύπρο ο Δένδιας και τα F-16, εν πλώ οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
Πώς σχετίζεται με την περίπτωση του 26χρονου Αζέρου
Αναλυτική πρόγνωση για όλη την Ελλάδα από το meteo και την ΕΜΥ
Υπό παρακολούθηση από τις 10 Φεβρουαρίου -Φωτογράφιζε τη βάση και είχε εφαρμογή των Φρουρών της Επανάστασης
Έως τις 10 Μαρτίου οι αναστολές από και σε Μέση Ανατολή
Προωθούνται για τον έλεγχο της όρεξης και τη διευκόλυνση της απώλειας βάρους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.