Ελλαδα

Θρίλερ με την εξαφάνιση νεαρής φοιτήτριας από τη Νέα Σμύρνη (εικόνες, video)

Φοβόταν πως την παρακολουθούσαν χάκερ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης της εστεμμένης 27χρονης φοιτήτριας της ΑΣΟΕΕ, Μαρίας Νέστορα, της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 27 Αυγούστου.

Η 27χρονη αφού ενημέρωσε την μητέρας της ότι πάει να τακτοποιήσει μια δουλειά και παροτρύνοντας την αν μην ανησυχεί για εκείνη , εξαφανίστηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου από το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, όπου έμενε μόνη της. Μάλιστα, χθες, Τρίτη, ο πατέρας της, Νίκος Νέστορος, μιλώντας στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε πως η κόρη του τη μέρα που εξαφανίστηκε μίλησε τηλεφωνικά με τη μητέρα της και της είπε χαρακτηριστικά: «Μαμά είμαι καλά εδώ που είμαι, μη στεναχωριέστε, καληνύχτα». 

Σύμφωνα με τη μητέρα της, αν και η Μαρία ήταν ένα κορίτσι που πρόσεχε αρκετά την εμφάνιση της και στο παρελθόν είχε πάρει μέρος σε καλλιστεία και είχε καταφέρει να κερδίσει τίτλο ομορφιάς, το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει αλλαγές στην συμπεριφορά της, είχε παραμελήσει την εμφάνιση της και μάλιστα λίγο πριν την εξαφάνιση της, απενεργοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook καθώς και το κινητό της τηλέφωνο. Η 27χρονη είχε πει τότε στη μητέρα της πως πίστευε πως την παρακολουθούσαν χάκερ στο Ίντερνετ. 

Σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Νέστορος επισκέφθηκε την αστυνομία για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης εγώ και η σύζυγος μου έχουμε βρει δουλειά στην Ουκρανία, τόπο καταγωγής της συζύγου μου. Μαζί μας είχαμε πάρει και τον 25χρονο γιο μας για δουλειά επίσης. Η κόρη μας η Μαρία, έμενε μόνιμα στο σπίτι μας στην Αθήνα γιατί σπούδαζε στην ΑΣΟΕΕ. Είχαμε συχνά τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη μας», λέει χαρακτηριστικά o πατέρας της εστεμμένης φοιτήτριας στο protothema.gr.

Και συνεχίζει: «Τον Αύγουστο η μητέρα της ανησύχησε γιατί κατάλαβε από το τηλέφωνο ότι είχε αλλάξει η συμπεριφορά της. Η σύζυγος μου πήρε το πρώτο αεροπλάνο για να δει από κοντά τη Μαρία. Είδε την εμφάνιση της παραμελημένη και η κόρη μας ήταν φοβισμένη και κλεισμένη στον εαυτό της. Τη ρώτησε τι της συνέβη και η Μαρία της είπε ''μαμά φοβάμαι ότι κάποιοι χάκερς με παρακολουθούν και δέχομαι απειλητικά μηνύματα". Έτσι η κόρη μου αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει την προσωπική της σελίδα στο Facebook. Η σύζυγός μου προσπάθησε να μάθει περισσότερα από τη Μαρία, αλλά δεν τα κατάφερε. Γι' αυτό το λόγο αποφάσισε να μείνει κοντά της στην Αθήνα».

«Στις 27 Αυγούστου πήγε η σύζυγός μου στο σούπερ μάρκετ και όταν επέστρεψε στο σπίτι η Μαρία είχε φύγει. Ανησύχησε η γυναίκα μου αλλά πίστευε ότι θα επιστρέψει. Είδε ότι αργούσε και το βράδυ την πήρε τηλέφωνο στο κινητό της. Η Μαρία της απάντησε "μαμά είμαι καλά εδώ που είμαι, μη στεναχωριέστε καληνύχτα''».  

Η Μαρία Νέστορα έχει ύψος 1.66 και όταν χάθηκε φορούσε τζιν σορτς και παπούτσια πλατφόρμες, χρώματος ροζ.

Με το θέμα σήμερα ασχολήθηκε η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, στην οποία γείτονας δήλωσε πως είχε δει κάποιον να παρακολουθεί την κοπέλα λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση της.