- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για αστέγους στην Αθήνα
Από τα μέσα Σεπτεμβρίου η «Φροντίδα εν κινήσει»
Στα μέσα Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία η «Φροντίδα εν κινήσει», η πρώτη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για αστέγους.
Την ιδέα της κινητής μονάδας είχε η MKO PRAKSIS. H υλοποίησή της γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Το λεωφορείο που στεγάζει τη μονάδα παραχώρησε ο ΟΑΣΑ, ενώ η ΟΣΥ ανέλαβε να το μετατρέψει σε κινητή μονάδα.
«Βρισκόμαστε στη φάση της προετοιμασίας, με εκπαίδευση του προσωπικού που θα στελεχώσει την κινητή μονάδα και χαρτογράφηση όλων των σημείων, όπου θα σταθμεύει», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της PRAKSIS Τζανέτος Αντύπας.
Το λεωφορείο θα κάνει στάσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και του Πειραιά και θα προσφέρει στους άστεγους παροχές προσωπικής υγιεινής και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το όχημα θα στελεχωθεί με κοινωνικό λειτουργό, γιατρό, νοσηλευτή, διερμηνέα και υποστηρικτικό προσωπικό.
Λίγες ημέρες πριν από τη λειτουργία της η κινητή μονάδα θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιαστεί στην 81η ΔΕΘ. «Θέλουμε να δώσουμε μια, δια ζώσης, βιωματική εμπειρία στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας», εξήγησε ο πρόεδρος της ΜΚΟ, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται η δημιουργία αντίστοιχης μονάδας και στη Θεσσαλονίκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μηχανήματα, με βάρος άνω των 150 τόνων το καθένα, κατέρρευσαν με ελεγχόμενο τρόπο
Ένα από τα πιο σπάνια είδη στον κόσμο
Φόρος τιμής στην προσφορά του στην επιστήμη και στην εκπαίδευση
Λόγω εκτέλεσης εργασιών
Σε ποιες στάσεις θα διατεθούν λεωφορεία
Έλεγχοι για «μαύρο χρήμα», περιουσίες και συγγενικά πρόσωπα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Aύξηση παρατηρείται μόνο στην περιφέρεια Κρήτης
Το χρονικό του συμβάντος
Παραμένει στο μικροσκόπιο άτομο του στενού περιβάλλοντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιμένει ότι είναι αθώος
Η δημοσιογράφος υπέστη κάταγμα από έκρηξη εξωτερικής μονάδας κλιματισμού
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις
Αυξάνονται οι εμφανίσεις στις ελληνικές θάλασσες το φετινό καλοκαίρι
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.