Ελλαδα

Νέα εκκίνηση για τον ελληνικό ιππόδρομο

Αναβάτες θρύλους βράβευσε η Ιπποδρομίες ΑΕ, ενώ στηρίζει αναβάτες με αναπηρία Αναβάτες θρύλους βράβευσε η Ιπποδρομίες ΑΕ, ενώ στηρίζει αναβάτες με αναπηρία

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 578
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέσσερις από τις πλέον εμβληματικές μορφές των ελληνικών ιπποδρομιών, τους παλαίμαχους αναβάτες Βαγγέλη Κεράτσα, Μαρίνο Σαντοριναίο και Θανάση Σωτηρόπουλο, καθώς και τον πολυνίκη του 2015, Παναγιώτη Δημητσάνη, τίμησε η εταιρία Ιπποδρομίες ΑΕ, σε μια εκδήλωση που όχι μόνο ήταν μοναδική στα χρονικά των ελληνικών ιπποδρομιών, αλλά επισφράγισε και την πρόθεση της εταιρίας να δώσει ξανά στις ελληνικές ιπποδρομίες την αίγλη του παρελθόντος. Σε μια ακόμα σημαντική κίνηση, η Ιπποδρομίες ΑΕ τίμησε και τους Σταμάτη Μπάκο και Παναγιώτη Λιάκο, αναβάτες με αναπηρία, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες για τη στήριξή τους.

«Αναγνωρίζουμε την προσφορά και τιμούμε ένα πολύ σημαντικό μέλος της ιπποδρομιακής κοινότητας, τους αναβάτες, τους πρωταγωνιστές των ελληνικών ιπποδρομιών. Στο πρόσωπο αυτών που βραβεύουμε σήμερα αναγνωρίζουμε και τιμάμε όλους τους αναβάτες και την τεράστια συνεισφορά τους. Μετά την ανάληψη των ιπποδρομιών από τον Όμιλο του ΟΠΑΠ και την εταιρία Ιπποδρομίες, μία νέα εποχή, ένα νέο κεφάλαιο έχει ξεκινήσει για τον χώρο των ιπποδρομιών. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στις ελληνικές ιπποδρομίες και τις προοπτικές ανάπτυξής τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και πρώτος αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Σπύρος Φωκάς.

image

Σπύρος Φωκάς και Βαγγέλης Κεράτσας

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας του ΟΠΑΠ και δεύτερος αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, έκανε λόγο για την αρχή μιας σειράς δράσεων που προγραμματίζει η εταιρία «για να αναδείξουμε τις ελληνικές ιπποδρομίες, οι οποίες θα ανακτήσουν τη χαμένη τους αίγλη. Είναι ένα στοίχημα που έχουμε πάρει όλοι μαζί και θα το κερδίσουμε».

«Παρών» στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Φιλίππου Ενώσεως, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο οποίος αναγνώρισε το έργο που έχει γίνει μέχρι στιγμής από τις Ιπποδρομίες ΑΕ και βράβευσε τον πολυνίκη αναβάτη του 2015, Παναγιώτη Δημητσάνη.

image

Ο λόγος στους πρωταγωνιστές

Από την πλευρά των αναβατών ο «στρατηγός» Βαγγέλης Κεράτσας είπε: «Η σημερινή εκδήλωση ήταν κάτι σπάνιο, πρώτη φορά έγινε αυτό. Δεν έχει ξαναγίνει και εύχομαι εκδηλώσεις όπως η σημερινή να συνεχιστούν στο μέλλον».

Ο Μαρίνος Σαντοριναίος επεσήμανε: «Είμαι φοβερά συγκινημένος για τη βράβευση των παλαιμάχων και την παρουσία παλιών συναδέλφων μας που είχαμε χαθεί. Είναι μία φοβερή προσπάθεια και ελπίζω να έχει συνέχεια».

Ο κ. Παναγιώτης Δημητσάνης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλo τον κόσμο που αγαπάει τις ελληνικές ιπποδρομίες. Ελπίζω να συνεχίσω να καβαλάω και να μεγαλώσω τις επιτυχίες μου και οι επόμενοι να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα δικά μου κατορθώματα».

Το βραβείο εκ μέρους του Θανάση Σωτηρόπουλου παρέλαβε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αναβατών, Νίκος Κατσαλής, ευχαριστώντας τις Ιπποδρομίες ΑΕ «για τη βοήθεια που έχουν προσφέρει μέχρι τώρα, πιστεύω πως η συνεργασία που έχουμε για το καλό του χώρου να συνεχιστεί».

image

Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου παραδίδει το βραβείο στον Μαρίνο Σαντοριναίο

Η πρωτοβουλία στήριξης αναβατών με αναπηρία

Οι αναβάτες Σταμάτης Μπάκος και Παναγιώτης Λιάκος τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ αγωνίζονταν και η Ιπποδρομίες ΑΕ προχώρησε σε μια κίνηση στήριξής τους, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του προέδρου του ΟΠΑΠ και της Ιπποδρομίες ΑΕ, Καμίλ Ζίγκλερ.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένας ειδικός λογαριασμός, ο οποίος συνδέθηκε με την ιπποδρομιακή δραστηριότητα του Μαρκόπουλου. Έτσι, για κάθε ιπποδρομία που θα γίνεται εκεί, ένα ποσό θα κατατίθεται στο λογαριασμό και στο τέλος κάθε μήνα, μέρος των χρημάτων θα δίνεται στους δύο αναβάτες. Παράλληλα, ο ειδικός αυτός λογαριασμός είναι ανοικτός σε όποιον επιθυμεί να συνεισφέρει.

«Δυστυχώς, εκτός από τις ένδοξες στιγμές και τους θριάμβους, υπάρχουν και άτυχες στιγμές. Ατυχήματα, που καμιά φορά οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και σε αναπηρία. Και η σημερινή οικονομική κρίση δημιουργεί ένα επιπλέον βάρος, κάνοντας τις συνθήκες διαβίωσης ακόμα χειρότερες μέρα με τη μέρα. Ως μέλος της Ιπποδρομίες, ως μέλος του ΟΠΑΠ, με περηφάνια σας ανακοινώνω την πρωτοβουλία μας να στηρίξουμε αυτούς τους δύο αναβάτες με αναπηρία. Στόχος μας ήταν να βρούμε μια βιώσιμη λύση, η οποία θα βοηθήσει τη ζωή τους σε βάθος χρόνου», δήλωσε ο Καμίλ Ζίγκλερ, βραβεύοντας τους δύο αναβάτες.

image

Γιώργος Βαρδινογιάννης και Παναγιώτης Δημητσάνης

image

image

Ο Καμίλ Ζίνγκλερ βραβεύει τον Σταμάτη Μπάκο