Ελλαδα

Παραμένει, αλλά φεύγει: Τι θα γίνει τελικά με τον Μανώλη Σφακιανάκη

Γίνεται βοηθός επιτελάρχη- Υπό την εποπτεία του η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320154-629345.jpg

Στη θέση του βοηθού της επιτελάρχου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη τοποθετείται τελικά από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης, η είδηση πως ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας υποβαθμίζει τον κ. Σφακιανάκη και τον απομακρύνει από την υπηρεσία την οποία ο ίδιος ανέδειξε, έσκασε σαν βόμβα, ενώ το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας τον κατηγόρησε για δημοσιοσχετίστικη προβολή του «δήθεν» έργου του. Μάλιστα, η δήλωση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου.

Έπειτα από έντονο παρασκήνιο, τελικά η προσφυγή του κ. Σφακιανάκη κατά της απόφασης για την απομάκρυνσή του από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης δεκτή. Ωστόσο, το βράδυ της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών», αποφασίστηκε πως επειδή η επιτελάρχης θα έχει βαρύ φορτίο με το μεταναστευτικό, θα χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου υποστρατήγου. Αυτός θα είναι ο Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος όμως εκτός των άλλων καθηκόντων του θα έχει και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ