Ελλαδα

ΟΛΜΕ: Τέρμα στις Πανελλαδικές

Τι προτείνει για το μεταβατικό στάδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319589-628664.jpg

Κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και ελεύθερη εγγραφή σε ΑΕΪ και ΤΕΪ πρότεινε η ΟΛΜΕ στη Βουλή.

Λεπτομερέστερα, το συνδικάτο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, σε συνάντηση για τον Εθνικό Διάλογο Εκπαίδευσης υπό τον κ. Κώστα Γαβρόγλου στη Βουλή, πρότεινε μεταβατικό σχέδιο μεταξύ τωρινών Πανελλαδικών και πλήρους κατάργησής τους, που είναι και ο τελικός στόχος σε λίγα χρόνια. Η ΟΛΜΕ ζήτησε επίσης διορισμούς νέων καθηγητών, επιμόρφωση των ήδη υπηρετούντων και αύξηση της χρηματοδότησης προς τα σχολεία.

Οι προτάσεις για το μεταβατικό στάδιο μέχρι να καταργηθούν οι Πανελλαδικές:

«• Αποσύνδεση του Λυκείου από το σύστημα πρόσβασης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. 

• Η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να γίνεται μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο, με πανελλαδικές εξετάσεις σε περιορισμένο αριθμό μαθημάτων, με διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας για ορισμένα από αυτά. 

• Οι εξετάσεις διεξάγονται με την ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται κεντρικά από το υπουργείο Παιδείας και αντιστοιχεί στη διδακτέα ύλη.

• Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με ανάλογο σύστημα για τους απόφοιτους και των δύο τύπων λυκείων (Γενικό-Επαγγελματικό).

• Οι υποψήφιοι έχουν απεριόριστες ευκαιρίες να συμμετέχουν στη διαδικασία της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

(Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Ελένη Ζωγραφάκη – Τελεμέ, παράταξη ΣΥΝΕΚ προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη γυναίκα πρόεδρος του συνδικάτου των καθηγητών.)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.