Ελλαδα

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη

Με αργούς ρυθμούς περνούν οι πρόσφυγες στην ΠΓΔΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319302-628323.jpg

Περισσότεροι από 5.000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ, καθώς με πολύ αργούς ρυθμούς περνούν τα σύνορα προς την ΠΓΔΜ και από εκεί προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο 24ωρο, μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, είχαν περάσει 2.000 πρόσφυγες. Ωστόσο, περίπου 2.000 παραμένουν στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής στην Ειδομένη, ενώ ακόμη 3.450 πρόσφυγες βρίσκονται στο πρατήριο υγρών καυσίμων, κοντά στο Πολύκαστρο, όπου κατέφθασαν με 69 λεωφορεία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τις επόμενες ώρες θα φτάσουν στην Ειδομένη χιλιάδες ακόμη πρόσφυγες, καθώς έληξε η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και τα πλοία κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από τα νησιά.

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στον Πειραιά, όπου κι εκεί παραμένουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες που δεν τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν προς Ειδομένη.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα είναι πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης ενάντια στα σύνορα και ο Συντονισμός ενάντια στο φράχτη του Έβρου πραγματοποίησε κινητοποίηση στην Ειδομένη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ