Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
Κάνουν λόγο για «εκκλησία ΑΕ», «ιερή μαφία» και «κηρύγματα μίσους»
Η «Δαμόκλειος Σπάθη» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με κόκκινες μπογιές στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης το πρωί της Τρίτης.
Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «εκκλησία ΑΕ» και για «ιερή μαφία», που «συνεχίζει απτόητα τις κερδοφόρες μπίζνες της» σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η εκκλησία «αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη γης και από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας (αν όχι τον μεγαλύτερο)», αλλά έχει απαλλαχθεί από μια σειρά φόρους.
Επίσης, ασκείται κριτική στις απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο μητροπολίτης Άνθιμος, για τον οποίο τονίζεται ότι «σε καθημερινή σχεδόν βάση κάνει κηρύγματα μίσους ενάντια σε ομόφυλους, αλλοδαπούς, πρόσφυγες, μετανάστες, σε γειτονικούς λαούς και σε οτιδήποτε ξεφεύγει από το δόγμα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια στιγμή που περίμεναν για χρόνια
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Οι ρίζες του εθίμου και η ερμηνεία
Πώς θα μας κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.