Ελλαδα

Αποχωρεί ο «επιθεωρητής» του Δημοσίου Λέανδρος Ρακιντζής

«Είχε κλείσει ο κύκλος μου μετά από 11 χρόνια»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318978-627771.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Την αποχώρησή του από τη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ανακοίνωσε ο αρεοπαγίτης ε.α. Λέανδρος Ρακιντζής, ύστερα από θητεία 11 ετών. «Είχα καλή συνεργασία με όλες τις κυβερνήσεις, τους σεβόμουν και με σέβονταν, είχαμε ανταλλαγή αλληλογραφίας και μου έδιναν «παραγγελιές» για έλεγχο, δεν είχα κανένα παράπονο. Είχε κλείσει ο κύκλος μου, 11 χρόνια τώρα, εκ των οποίων 6,5 χωρίς να έχει ανανεωθεί η θητεία μου και επειδή είναι και το γενικότερο κλίμα να ανανεώνονται όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές, ήρθε και η σειρά μου να ξεκινήσει η διαδικασία αντικατάστασής μου», δήλωσε ο κ. Ρακιντζής σε συνέντευξή του στο BHMA FM.

Ο κ. Ρακιντζής διορίστηκε το 2004, η θητεία του έληξε το 2009 και έκτοτε οι κυβερνήσεις ανανέωναν άτυπα την παραμονή του στο πόστο. Το δρόμο της αποχώρησης άνοιξε το Γ' Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο με πρόσφατη απόφασή του όριζε ότι «δεν είναι κατ' αρχήν επιτρεπτή, μετά τη λήξη της θητείας του, η συνέχιση της αρμοδιότητάς του να ασκεί προσφυγές ιδίως ενώπιον του ΣτΕ, κατά τελεσίδικων αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων». Για αντικαταστάτη του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο την πρώην εφέτη Μάρη Ζεντέλη Παπασπύρου. 

Η κ. Παπασπύρου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1991 έως το 1995 ήταν ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1998 προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών και τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, ενώ τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε εφέτη και τοποθετήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ