Ελλαδα

Κυνικός ο συζυγοκτόνος της Κοζάνης: «Την έπνιξα κι έμεινα μισή ώρα με το πτώμα» (video)

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317256-625425.jpg

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως για τη δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου από τα χέρια του 40χρονου συζύγου της Τάσου Τσιουχάρα.

Ο 40χρονος ο οποίος «σκηνοθέτησε» την εξαφάνισή της, αφού την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια, ομολόγησε στις Αρχές όταν βρήκαν στο χωράφι του θαμμένο το πτώμα της πως εκείνος την σκότωσε κατά τη διάρκεια καβγά τους κι ενώ τα τρία τους παιδιά κοιμόνταν στο διπλανό δωμάτιο.

Ο Τάσος Τσιουχάρας φέρεται να υποστηρίζει τώρα ότι για όλα φταίνε τα προβλήματα που είχε το ζευγάρι στη σχέση τους. Ο ίδιος λέγεται ότι υποστηρίζει πως δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη Ανθή Λινάρδου και πως το έγκλημα που συγκλονίζει το Βελβεντό Κοζάνης δεν ήταν προμελετημένο και πως ο ίδιος βγήκε εκτός εαυτού όταν εκείνη έδειξε τις προθέσεις του πως ήθελε να χωρίσουν και να επιστρέψει στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε, παίρνοντας μαζί της και τα παιδιά τους. Τότε, υποστηρίζει ο συζυγοκτόνος πως θόλωσε και πως πλέον δεν θυμάται ακριβώς τι έγινε, όταν συνήλθε, φέρεται να λέει τώρα, η Ανθή δεν ανέπνεε. Έμεινε πλάι στο άψυχο κορμί της για μισή ώρα. Αποφάσισε να πάρει το σώμα της και να το θάψει στο χωράφι χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. «Όταν την είδα να πέφτει νεκρή και να μην ανασαίνει άλλο, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πώς να εξαφανίσω το πτώμα της. Τα παιδιά ήταν στο διπλανό δωμάτιο και από τις φωνές της ευτυχώς δεν είχαν ξυπνήσει ενώ οι γονείς μου που μένουν στο κάτω διαμέρισμα επίσης δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό» φέρεται να είπε.

Τότε, τύλιξε με μια κουβέρτα του σπιτιού και κουβάλησε το σώμα της άτυχης γυναίκας στο υπόγειο κλειστό γκαράζ όπου ήταν σταθμευμένο το φορτηγάκι του. Έβαλε το πτώμα της γυναίκας στο αυτοκίνητο και πήγε στο χωράφι αποφεύγοντας να περάσει από κεντρικά σημεία του χωριού για να μην το δει κανείς. Όπως φέρεται να περιγράφει στους αστυνομικούς τώρα μετά την ομολογία του εγκλήματος, ολόκληρη τη νύχτα δεν κοιμήθηκε.

Το «θέατρο» και η δήλωση εξαφάνισης

Το πρωί ενημέρωσε τον πατέρα του λέγοντας ότι η Ανθή δεν επέστρεψε στο σπίτι και εκείνος πήγε και «φρέζαρε» το χωράφι, στο σημείο όπου είχε θάψει το άψυχο κορμί της. Από το μεσημέρι και ύστερα άρχισε να προσποιείται ότι ανησυχούσε για τη σύζυγό του, τότε απευθύνθηκε και στην αστυνομία, δηλώνοντας την εξαφάνισή της.

Τότε, ξεκίνησε ένα θέατρο άνευ προηγουμένου, με τον ίδιο να δηλώνει το βράδυ της Κυριακής -μία ημέρα μετά τη δολοφονία της Ανθής: «Γύρω στις 21:30 μου είπε ότι θα βγει για ποτό και έφυγε λίγα λεπτά μετά. Εγώ είχα αποκοιμηθεί, δεν την είδα να βγαίνει. Κατά τις 23:00 ξύπνησα, είδα ότι δεν είχε επιστρέψει, αλλά δεν ανησύχησα γιατί είχε περάσει μόνο μιάμιση ώρα. Το πρωί όταν διαπίστωσα ότι δεν ήταν στο σπίτι, άρχισα να ανησυχώ και κάλεσα την Αστυνομία. Δεν πήρε μαζί της προσωπικά αντικείμενα, χρήματα, κινητό, ούτε καν ρούχα»!

Για να θολώσει μάλιστα τα νερά, ο συζυγοκτόνος έλεγε ότι δεν υπήρχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στη σχέση τους και εμφανιζόταν ανήσυχος για το τι μπορούσε να της έχει συμβεί. «Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όπως όλα τα ζευγάρια, κι εμείς είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Ήμασταν μια χαρά. Ανησυχώ για το τι μπορεί να συμβεί. Δεν έχει ξανατύχει να φύγει χωρίς να πει πού πάει» έλεγε χαρακτηριστικά.

Ύποπτος από την πρώτη στιγμή

Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές υποψιάστηκαν ότι ο σύζυγος της 37χρονης κάτι έκρυβε. Ιδιαίτερη εντύπωση στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ έκανε το γεγονός ότι η Ανθή έφυγε από το σπίτι ξαφνικά χωρίς να πάρει τίποτα μαζί της, εγκαταλείποντας τα παιδιά της. Ο συζυγοκτόνος μάλιστα, παρά το παραμύθι που είχε σκαρφιστεί, υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

Οι αστυνομικοί «διαβάζοντας» τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του θεώρησαν από την πρώτη στιγμή ότι προσπάθησε να τους μπερδέψει για να σβήσει τα ίχνη του.

Οι υποψίες έγιναν βάσιμες όταν εντοπίστηκαν οι πατερίτσες, τα γυαλιά και το κινητό του θύματος κι έτσι για αυτούς το σενάριο της εγκατάλειψης και της φυγής δεν «στεκόταν», με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον τους να στραφεί στον 40χρονο. Όταν μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι φρέζαρε χωρίς λόγο συγκεκριμένο σημείο στο χωράφι του, τότε οι έρευνες πήραν άλλη τροπή κι αποκάλυψαν το στυγερό έγκλημα.

 

Ο ρόλος του πεθερού

Λίγες ώρες μετά την κυνική ομολογία του 40χρονου συζύγου, οι Αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη και του πεθερού της 37χρονης για παράνομη οπλοκατοχή.

Τις προηγούμενες ημέρες κι ενώ όλοι έψαχναν την Ανθή, ο Μανώλης Τσιουχάρας, ο πατέρας του συζυγοκτόνου, υποστήριζε ότι η Ανθή Λινάρδου «έφυγε με κάποιον γιατί δεν της άρεσε η ζωή στο Βελβεντό. Ήταν συνεννοημένο το πράγμα».

Ο πεθερός έλεγε ότι η 37χρονη, που καταγόταν από τον Πειραιά, δεν ήταν ευχαριστημένη με τη ζωή στην Κοζάνη. «Κατά καιρούς είχε δείξει σημάδια ότι ήθελε να ξεσκάσει. Με τον κόσμο δεν έκανε παρέα -τα είχε γράψει στο Facebook αυτά. Η γυναίκα έφυγε...».

Τα μηνύματα στο Facebook

Την ίδια στιγμή, στην τοπική κοινωνία του Βελβεντού γίνεται συζήτηση για τους συχνούς καυγάδες του ζευγαριού, τις φωνές της Ανθής , αλλά και, όπως φαίνεται, την απόγνωσή της.

Μηνύματα ότι «κάτι δεν πάει καλά» έγραφε συχνά η ίδια στη σελίδα της στο Facebook το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τον περασμένο Νοέμβριο ρωτούσε, εμμέσως, με μήνυμά της στο Facebook: «Εγώ είμαι τρελός ή όλοι οι άλλοι;». Η τελευταία της ανάρτηση, στις 6 Νοεμβρίου, ανέφερε: «- Ψυχιατρείο εκεί; - Ναι! - Και εδώ ρε γαμώτο!».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν η Ανθή μετακόμισε από τον Πειραιά στην Κοζάνη για να σπουδάσει σε ένα από τα ΤΕΙ της πόλης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ