- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΙΣΑ: Δεν υπάρχουν φάρμακα στα νοσοκομεία -καταλογίζει ανευθυνότητα στο υπουργείο
Πολλοί καρκινοπαθείς δεν κατάφεραν να κάνουν θεραπεία στο «Λαϊκό»
Την έλλειψη φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.
Δεκάδες καρκινοπαθείς δεν έκαναν σήμερα την προγραμματισμένη θεραπεία τους στο «Λαϊκό» νοσοκομείο καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα χημειοθεραπειών, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα νοσοκομεία, όπως το «Ανδρέας Συγγρός», από το οποίο σήμερα έλειπαν 4 αντιρετροϊκά φάρμακα.
«Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας καθώς δεν έχουν αποδεσμευθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, για την αγορά φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων τους» , αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΙΣΑ.
Τον περασμένο μήνα που είχε δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα, σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, το υπουργείο Υγείας είχε διαβεβαιώσει ότι έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια και έχουν αποσταλεί στα νοσοκομεία. Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι αυτό ήταν ανακριβές καθώς «διαπιστώνουμε ότι σήμερα τα ταμεία των νοσοκομείων είναι άδεια και στα περισσότερα δεν μπορούν να γίνουν οι παραγγελίες φαρμάκων, για το μήνα Ιανουάριο».
Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει τον εμπαιγμό των γιατρών και των ασθενών, όπως αναφέρει. «Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία είναι πρωτοφανής ακόμα και για τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς το υπουργείο Υγείας, την αντιμετωπίζει με απαράδεκτη προχειρότητα και ανευθυνότητα», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.