Ελλαδα

Αγωνιστικά κάλαντα στο υπουργείο Εργασίας

Από τα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αγωνιστικά κάλαντα τραγούδησαν μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκέμβρη στον γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, καθώς ο υπουργός Εργασίας απουσίαζε.

«Κάλαντα βγαλμένα μέσα από τα προβλήματα που δημιουργεί η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική αλλά και της αποφασιστικής συμμετοχής του κλάδου στους ταξικούς αγώνες», όπως σημείωσε ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του ΠΜΣ.

Τα μέλη του ΠΜΣ, μεταξύ άλλων έθεσαν το ζήτημα ότι ήδη με μια σειρά αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ορισμένες κατηγορίες μουσικών τέθηκαν εκτός των ΒΑΕ με αποτέλεσμα την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Επίσης για άλλες κατηγορίες μουσικών η ψήφιση του τρίτου μνημονίου σηματοδοτεί επίσης την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Παράλληλε εκτιμούν ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναμένεται να μπει ως προϋπόθεση για την συνταξιοδότηση η συμπλήρωση 6.000 ενσήμων από 4.500 που είναι σήμερα, γεγονός που σε συνδυασμό με την τεράστια ανεργία του κλάδου σημαίνει ότι η σύνταξη για ένα μουσικό είναι σχεδόν αδύνατη.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου σημείωσε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που επίκειται δεν θα ασχοληθεί με κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων αλλά με το σύνολό τους.

Τα αγωνιστικά κάλαντα έχουν ως εξής:

Αρχή μηνιά κι αρχιχρονιά / Με μέτρα αντιλαϊκά / Κι αρχή - κι αρχή νέων αγώνων / Τώρα είναι τώρα είν η ώρα των δρόμων

Ήρθε ο νέος υπουργός / Φορτσάτος και αριστερός Για να - για να τα υλοποιήσει / Και τα κε - και τα κέρδη να αυγατίσει

Βαστά τους εφαρμοστικούς / Μνημόνια και μηχανισμούς / Δεσμά - δεσμά για τους λαούς / Μας περνά - μας περνά για χαζούς

Φέρνει χαρτιά εκ Βρυξελλών / Σοφίες των αφεντικών / Και με - και με μέτρα πάει να πάρει / Μα τον πη - μα τον πήρανε χαμπάρι

Μας έστειλε στα εξηνταεφτά / Να ζούμε λέει υγιεινά / Να τον - να τον ευχαριστούμε / Που θα δουλε - που θα δουλεύουμε όσο ζούμε

Το καλαμάρι έγραφε / Την μοίρα μας την έλεγε / Μα ο - μα ο λαός μιλάει / Κι άλλο πι - κι άλλο πίσω δεν πάει

Και άμα αυτός ξεσηκωθεί / Η κυβέρνηση που θα κρυφτεί / Τόοτε - μόνο εμείς θα ζούμε / Τη ζωή - τη ζωή που λαχταρούμε