- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ολοένα αυξανόμενες οι προσφυγικές ροές στην Λέσβο
6.000 άνθρωποι στη Μόρια, πάνω από 1.500 στο Καρά Τεπέ ανήμερα των Χριστουγέννων
Συνεχίζονται και ολοένα αυξάνονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη Λέσβο. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονταν ανήμερα τα Χριστούγεννα στους χώρους του κέντρου καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και περισσότεροι από 1.500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι ροές συνεχίζονται στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ την Παρασκευή αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά της Λέσβου, στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.
Στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, αστυνομικοί προσέφεραν γλυκά στα προσφυγόπουλα, ενώ στην ακτή της Νεάπολης, νότια της πόλης της Μυτιλήνης, οι διασώστες οι οποίοι επιχειρούν εκεί έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης προσφυγιάς, τα πορτοκαλί σωσίβια που φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.
Από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιλαμβάνει συνολικά πέντε επίπεδα κινδύνου
Παρά την αναμενόμενη κακοκαιρία
Στο σημείο 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα - Αναφέρονται εκρήξεις και επέκταση της φωτιάς
Η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική
Εντάσσεται στο Youth Climate Action Fund για την ενίσχυση της βιωσιμότητας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δυνάμεις της Πυροσβεστική παραμένουν στο σημείο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο φόβος των προστίμων τα 90,100 και 110 km/h
Επιχειρούν χερσαίες δυνάμεις, σηκώθηκαν εναέρια μέσα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές ανηλίκων στα νοσοκομεία
Τι αναφέρει διεθνής μελέτη
Τι ισχύει για Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Μασούτης, MyMarket και Lidl
Το χρονικό του συμβάντος
Έχουν ανακοινωθεί 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.