- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Στο Ελληνικό η Σούζαν Σάραντον
Η Ελλάδα έχει επωμιστεί αδίκως μεγαλύτερο βάρος απ' όσο της αναλογεί στο θέμα του προσφυγικού δήλωσε η Σούζαν Σάραντον, η οποία επισκέφθηκε το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού, όπου έχουν εγκατασταθεί προσωρινά 450 πρόσφυγες.
«Δεν είμαι εδώ για να λύσω το θέμα», είπε η Αμερικανίδα ηθοποιός, προσθέτοντας: «Για μένα, το πιο σημαντικό είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι ελληνικές οργανώσεις και οι άνθρωποι που έρχονται να βοηθήσουν -και από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο- κατάφεραν, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια, να σώσουν αυτούς τους ανθρώπους. Είναι τεράστιο το πρόβλημα και πιστεύω ότι κάνουν το καλύτερο που μπορούν».
Η Σούζαν Σάραντον το Σάββατο θα επιστρέψει στις ΗΠΑ και, όπως είπε, ως Αμερικανίδα πολίτης θα προσπαθήσει να καταστήσει σαφές ότι «πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση και όχι πολιτικό ζήτημα». «Οι Αμερικανοί πολίτες, θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό και ότι είναι και εκείνοι άνθρωποι».
Η Σ. Σάραντον επισκέφθηκε το Ελληνικό συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, μίλησε με τους πρόσφυγες, είδε την κουζίνα, τα συσσίτια και τα ιατρεία. Τον Φεβρουάριο θα επισκεφθεί και την Τουρκία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το σημερινό του σκίτσο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 137
«Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε» αναφέρει ο Χάρης Δούκας
Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες
Προηγμένοι πύραυλοι και αναβαθμίσεις για τα F-16
Δωρεάν προσχολική αγωγή και φροντίδα για 1.361 οικογένειες
Είχαν «πέσει» λόγω εργασιών στο δίκτυο
Η επένδυση περιλαμβάνει τις απαραίτητες υποδομές φόρτισης και την αναβάθμιση των στάσεων
Αύριο η συνάντηση των υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας
Στο 112 θα καλούν οι πολίτες
Εντοπίστηκαν μέσα σε κοντέινερ με μονωτικά υλικά
Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.