Ελλαδα

Στο Ελληνικό η Σούζαν Σάραντον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316126-623587.jpg

Η Ελλάδα έχει επωμιστεί αδίκως μεγαλύτερο βάρος απ' όσο της αναλογεί στο θέμα του προσφυγικού δήλωσε η Σούζαν Σάραντον, η οποία επισκέφθηκε το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού, όπου έχουν εγκατασταθεί προσωρινά 450 πρόσφυγες.

«Δεν είμαι εδώ για να λύσω το θέμα», είπε η Αμερικανίδα ηθοποιός, προσθέτοντας: «Για μένα, το πιο σημαντικό είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι ελληνικές οργανώσεις και οι άνθρωποι που έρχονται να βοηθήσουν -και από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο- κατάφεραν, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια, να σώσουν αυτούς τους ανθρώπους. Είναι τεράστιο το πρόβλημα και πιστεύω ότι κάνουν το καλύτερο που μπορούν».

Η Σούζαν Σάραντον το Σάββατο θα επιστρέψει στις ΗΠΑ και, όπως είπε, ως Αμερικανίδα πολίτης θα προσπαθήσει να καταστήσει σαφές ότι «πρόκειται για ανθρωπιστική κρίση και όχι πολιτικό ζήτημα». «Οι Αμερικανοί πολίτες, θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό και ότι είναι και εκείνοι άνθρωποι».

Η Σ. Σάραντον επισκέφθηκε το Ελληνικό συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, μίλησε με τους πρόσφυγες, είδε την κουζίνα, τα συσσίτια και τα ιατρεία. Τον Φεβρουάριο θα επισκεφθεί και την Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ