Ελλαδα

Αδειάζει το Τάε Κβο Ντο – Άγνωστο πού θα πάνε οι μετανάστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315241-233345.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αδειάζει σταδιακά το κλειστό στάδιο του Τάεκ Κβο Ντο στο Φάληρο, καθώς από τους 2.000 οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονταν εκεί έως την Κυριακή, το πρωί της Δευτέρας αριθμούσαν λίγο περισσότεροι από 1.000.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε πως έλαβε διαβεβαιώσεις για το άδειασμα του χώρου από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι σταδιακά αποκαθίσταται η ομαλότητα στο γήπεδο, ενώ γνωστοποίησε ότι διαχωρίζονται όσοι εκ των μεταναστών επιθυμούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Το πού θα μεταφερθούν οι οικονομικοί μετανάστες δεν έχει διευκρινιστεί.

Ωστόσο, ο χώρος θα πρέπει να αδειάσει έως τις 17 Δεκεμβρίου, λόγω των αγώνων που θα διεξαχθούν στο γήπεδο.

Την Κυριακή, οι μετανάστες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία, αντιδρώντας στις συνθήκες διαμονής εντός του αθλητικού κέντρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί μεταξύ Μαροκινών και μεταναστών άλλων εθνικοτήτων.

Σημειώνεται ότι πολλοί μετανάστες συνέχισαν τη διαμαρτυρία για την απομάκρυνσή τους από το γήπεδο, επιλέγοντας να κοιμηθούν σε υπνόσακους έξω από το κλειστό στάδιο μέσα στο κρύο.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 1.500 πρόσφυγες έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία. Ειδικότερα, το πλοίο «Αριάδνη», το οποίο απέπλευσε από Μυτιλήνη και Χίο, μετέφερε 1.380 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Μύκονος», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, μετέφερε 165 πρόσφυγες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.