- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το αυτοκίνητό σας στη ράμπα να το αμπαλάρω; (εικόνες)
Οι streetpanthers τιμώρησαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων τους παράνομα σταθμευμένους στην Θεσσαλονίκη
«Οι πόλεις έχουν φτάσει στο απροχώρητο από την άποψη του βιασμού του δημόσιου χώρου. Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε. Τέρμα οι διαπιστώσεις και καιρός για δράση». Προετοιμάστηκαν μία εβδομάδα και το βράδυ του Σαββάτου οι γνωστοί ακτιβιστές Streetpanthers βγήκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και «τιμώρησαν» με γιρλάντες, κορδέλες, χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπαταρίας, αγιοβασιλίτικα σκουφάκια και μαρκαδόρους που να γράφουν σε πλαστικό τα παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ. .
Πρώτα έγινε το διαδικτυακό κάλεσμα και το ραντεβού δόθηκε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Σάββατο βράδυ στις εννιάμιση. «Μαζευτήκαμε γύρω στους τριανταπέντε. Βάλαμε τους κανόνες επί τόπου. Παιδιά επεμβαίνουμε μόνο σε όσους καταλαμβάνουν ράμπες, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων ή εμποδίζουν βάναυσα ροές πεζών στο πεζοδρόμιο. Η απόφαση για το πιο θα είναι το πακεταρισμένο αυτοκίνητο θα λαμβάνεται από κοινού και επί τόπου», αναφέρει η ομάδα στη σχετική ανάρτησή τους στο Facebook.
Τελικά το εορταστικό αμπαλάζ έγινε σε έξι παράνομα σταθμευμένα. «Τα τυλίξαμε 3-4 φορές με την διαφάνεια και μετά τα στολίσαμε. Είχαμε παντού την επιδοκιμασία των παρόντων περαστικών καθώς και ένα αίσθημα χαράς και ευφορίας μεταξύ μας. Μας ακολούθησε σε όλη την διαδρομή μια κυρία με τον συνοδό της πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο», λέει η ομάδα. Παρατράγουδο δεν ακούστηκε κανένα. «Οι περισσότεροι ζητούσαν να το επαναλάβουμε σύντομα», λένε οι streetpanthers και εύχονται «Καλά Χριστούγεννα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου «αποδεικνύεται πρωτίστως από το λευκό ποινικό μητρώο»
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.