Ελλαδα

«Εγώ το έκανα, μην πείτε σε κανέναν τίποτα. Είμαι δικός σας»

«Εγώ το έκανα, μην πείτε σε κανέναν τίποτα. Είμαι δικός σας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
roupakiasastinomikos.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Συγκλονιστικά είναι τα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Κουρετζής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο αστυνομικός, ο οποίος συνέλαβε εκείνο το βράδυ τον Γιώργο Ρουπακιά, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος τού ζήτησε να μην πει τίποτα σε κανέναν για τη δολοφονία «γιατί ήταν δικός τους».

«Φοβήθηκα μήπως ήταν συνάδελφος», είπε ο μάρτυρας και τον ρώτησε «τι εννοείς δικός μας;» και του απάντησε: «Της Χρυσής Αυγής.»

Του απάντησε: «Δεν είστε δικός μας και τον πήγα στο τμήμα».

Ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο περιπολικό, που έφτασε στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι αμέσως μετά τη δολοφονία, υποστήριξε ότι είδε τον Παύλο Φύσσα να ψυχορραγεί και καλούσε συνεχώς ασθενοφόρο. «Κάλεσα τουλάχιστον 10 φορές», είπε χαρακτηριστικά. «Μια παρέα παιδιών κρατούσε έναν άντρα στα χέρια. Συγκεκριμένα μια κοπέλα κρατούσε τον αιμόφυρτο άντρα, τους προσεγγίζω και προσπαθώ να δω τα τραύματα. Είχε ένα στο ύψος της καρδιάς και ένα κάτω από τη μασχάλη. Λέω στην κοπέλα, μη τον κουνάς. Είχε τις αισθήσεις του, βόγκαγε. Η κοπέλα μου λέει 'είναι κίτρινος σαν το λεμόνι', πράγματι ήταν, έφευγε... Κάλεσα το ασθενοφόρο, αλλεπάλληλες φορές, τουλάχιστον 10. Ένας φίλος από την παρέα μου λέει το έχει κάνει αυτός που είναι στο αμάξι. Η ομάδα ΔΙΑΣ κρατούσε τον όχλο να μην έρθει καταπάνω μας», πρόσθεσε ο Κουρετζής. Ο αστυνομικός κατέθεσε ακόμη ότι όταν έγινε γνωστό ότι λόγω των καταθέσεων ενώπιον του δικαστηρίου έχει δεχθεί ανώνυμα απειλές και του έχουν χαρακώσει το αυτοκίνητο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ