- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κι αν μια φορά ξήλωσα τη μπάρα, αυτή τη φορά μπορεί και να ανατινάξω τα διόδια. Αρκεί να επιβιώσουν οι άνθρωποι».
Αυτό είπε ο Απόστολος Γκλέτσος, δήμαρχος Στυλίδας και γνωστός πρώην ηθοποιός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9» και διεκτραγωδώντας το πρόβλημα των διοδίων γι΄ ανθρώπους που ζουν κοντά σ΄ αυτά και είναι υποχρεωμένοι να τα περνάνε συνέχεια κι όμως δεν έχουν χρήματα.
Άλλα σημεία της συνέντευξης:
«Προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η επιβίωση των κατοίκων. Μέσα σε αυτό το καθεστώς εξαθλίωσης των τελευταίων χρόνων, το πρόβλημα των διοδίων έρχεται να τους ισοπεδώσει.
Πολλές φορές έρχονται στο γραφείο μου άνθρωποι που είναι τόσο απεγνωσμένοι, που κάποιες φορές φτάνουν στα όρια ακόμα και να γίνουν επικίνδυνοι».
Καλώ τους δημάρχους να συστρατευθούμε και να ξεκινήσουμε δυναμικό αγώνα στο πρόβλημα των διοδίων που βαρύνει τις ήδη άδειες τσέπες των δημοτών μας. Προσωπικά, είμαι έτοιμος για όλα».
Το συναφές γράμμα του κ. Γκλέτσου προς τους άλλους δημάρχους έχει ως εξής:
«2016 ΔΙΟΔΙΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ
Είναι καιρός αγαπητοί συνάδερφοι της Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας να επανεξετάσουμε να συζητήσουμε να προτείνουμε απόψεις και ενδεχομένως λύσεις προς την κυβέρνηση και γενικότερα προς την Βουλή σχετικά με το θέμα των διοδίων.
Είτε μας αφορά άμεσα επειδή έχουμε διόδια στου Δήμους μας, είτε έμμεσα επειδή οι δημότες μας περνούν από τα διόδια, είτε τέλος πάντων επειδή το κόστος στις μεταφορές λόγω διοδίων φτάνει στο ράφι στο φτωχό καταναλωτή δημότη μας.
Όσοι έχουμε διόδια στους Δήμους μας αντιμετωπίζουμε και το μέγα πρόβλημα με την οδική ασφάλεια.
Προτρέπω λοιπόν και προτείνω σε όλους τους Δημάρχους να μιλήσουμε με τους δημότες μας, να συνεδριάσουμε στα Δημοτικά μας Συμβούλια και να επανεξετάσουμε την στάση μας.
Βεβαίως η κοινωνική ειρήνη είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα, αλλά πριν από όλα και πάνω από όλα είναι η επιβίωση του λαού μας.
Πρόεδρος Προσωρινής Διοικούσας Παράκτιον
Δήμαρχος Στυλίδας – Απόστολος Γκλέτσος
Υ.Γ.: Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον εσωτερικό τουρισμό και πως αυτός βάλλεται από τα διόδια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Πού θα πραγματοποιηθεί - Ποιοι δεν θα παραβρεθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.