- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όλα δείχνουν πως είναι έτοιμα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για τη σημερινή διαδικασία προσομοίωσης της δημοπρασίας η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη 30 Αυγούστου, για τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας.
Στις 11 το πρωί, στα γραφεία της ΓΓΕΕ στην Καλλιθέα, αναμένονται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων ώστε να ενημερωθούν πλήρως για τη διαδικασία και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά την επίσημη διαδικασία.
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρξει καμία δυνατότητα διαρροής πληροφοριών, κακόβουλης χρήσης του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προσφορών ή τυχόν επικοινωνίας των συμμετεχόντων με στόχο το συντονισμό των προσφορών (δημιουργία καρτέλ) και τη νόθευση του ανταγωνισμού.
Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής ( η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελη επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Κατά την ημέρα της δημοπρασίας θα απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε ενσύρματης ή ασύρματης συσκευής επικοινωνίας από τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.
Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή, είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.
Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία της ερχόμενης Τρίτης είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε αναλυτικά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Νέες βροχοπτώσεις το βράδυ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής
Στα 40.2 mm το ύψος βροχής στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας
Ο Γιώργος και ο Ανδρέας δύο εκ των τεσσάρων τιμητικά προσκεκλημένων
Τα έντονα καιρικά φαινόμα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
«Η εκτόνωση του φαινομένου θα είναι γρήγορη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει το ισχυρό μπουρίνι που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας
Κατέρρευσε σκαλωσιά στον Πειραιά λόγω των ανέμων - Διεκόπη η κυκλοφορία του Τραμ
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα το λεκανοπέδιο - Πόσα θα διαρκέσει
Από τον καύσωνα στις καταιγίδες
Οι εικόνες μετά το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Ο ασθενής νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο του νησιού
Ο Γιώργος Ξυλούρης αντιμετωπίζει νέες κατηγορίες - Δικάζεται και για απείθεια στην πρώτη κλήση του
Μετά την ανακοίνωση της ΕΚΕ για τον πόλεμο στη Γάζα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται αρχές επιστημονικής αμεροληψίας και δεοντολογίας
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Πώς ο 44χρονος στην Άνδρο την εξαπάτησε
Πού θα πραγματοποιηθεί - Ποιοι δεν θα παραβρεθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.