Ελλαδα

75 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Κω

Οκτώ Σύροι επέστρεψαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εβδομήντα μετανάστες διασώθηκαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Κω, στον Άγιο Φωκά. Ειδικότερα, 58 μετανάστες εντοπίστηκαν στις 2 τα ξημερώματα σε μηχανοκίνητη λέμβο, όπου επέβαινε και ένας διακινητής. Άλλα 12 άτομα εντοπίστηκαν στις 6.30 το πρωί σε φουσκωτό, το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε, στην περιοχή Σκανδάρι.

Και οι 70 αλλοδαποί που προέρχονται από το Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Πακιστάν, μεταφέρθηκαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής. Οι περισσότεροι από τους διασωθέντες είναι νεαρά άτομα και αρκετοί εξ αυτών ανήλικοι.

Στο μεταξύ, οκτώ Σύροι πρόσφυγες, επέστρεψαν στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι οκτώ πρόσφυγες, όλοι τους ενήλικοι άνδρες, αναχώρησαν στις 10.30 το πρωί για τα Άδανα της Τουρκίας με ειδική πτήση της Astra Airlines ναυλωμένη από τη Frontex. Οι επαναπροωθηθέντες Σύροι παραιτήθηκαν του δικαιώματος ασύλου και θα οδηγηθούν σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στα Άδανα της Τουρκίας.