Ελλαδα

Αίγινα: Κοριτσάκι 5 χρονών ανάμεσα στους νεκρούς

Σοβαρά τραυματισμένοι μια 29χρονη γυναίκα κι ένας 16χρονος έφηβος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από το δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα την Τρίτη στην Αίγινα, όταν ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι 5 χρόνων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας έχουν διακομισθεί 4 νεκροί. Οι τρεις από αυτούς είναι ενήλικες. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο άνδρες 44 και 58 ετών αντίστοιχα και για ακόμα έναν άνδρα μεταξύ 40 και 50 ετών, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Το τέταρτο άτομο που επίσης προσκομίστηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν ένα κοριτσάκι μόλις 5 χρονών.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ακόμα 16 τραυματίες, οι δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για μία 29χρονη γυναίκα με μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι, και για έναν έφηβο 16 ετών με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό.

Όπως αναφέρει το ΕΚΕΠΥ, αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, το Κέντρο Υγείας της Αίγινας έκρινε απαραίτητο τόσο η 29χρονή και ο 16χρονος όσο και τρεις ακόμα ενήλικες να μεταφερθούν εσπευσμένα σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Έτσι, σε συνεννόηση με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ οργανώθηκε η μεταφορά τους με πλωτό μέσο και με συνοδεία ιδιώτη γιατρού στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί, μέσω ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ η γυναίκα διακομίστηκε στο «ΚΑΤ», ο 16χρονος μαζί με δύο ακόμα τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ ο τρίτος τραυματίας μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς είναι αστυνομικός.

Οι υπόλοιποι 11 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Οι πέντε έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι έξι παραμένουν στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΛΑΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ